Hoşgörü özgürlüğü

Paris’teki terör saldırılarını kınamak ve yükselen ırkçılık ile İslam karşıtlığına karşı çıkmak amacıyla Müslüman kuruluşlar tarafından Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Başbakan Angela Merkel’in de katılımı ile Berlin’de büyük bir gösteri düzenlendi.

Hoşgörü özgürlüğü

Almanya Türk Toplumu (TGB) ve Müslümanlar Merkez Konseyi’nin (ZMD)  girişimiyle düzenlenen ‘Hoşgörü ve din özgürlüğü’ gösterisi Berlin’in ünlü Brandenburg Kapısı önündeki Paris Meydanı’nda gerçekleşti. 

Brandenburg Kapısı’nın önünde düzenlenen gösteride konuşan Cumhurbaşkanı Gauck, Almanya’da yaşayan Müslümanlara, dini fanatizme karşı duruşları nedeniyle teşekkür etti. Aşırıcılık ve yabancı düşmanlığına karşı birlik çağrısında bulunan Gauck, “Bizi bölmelerine izin vermeyiz” dedi. 

Başbakan Merkel de bu eylemle Almanya’nın Müslümanlar başta olmak üzere tüm dini gruplarla yan yana, barış içinde yaşamak istediği mesajı vereceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X