Hrant Dink soruşturmasında tutuklama

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde komiser olan Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit tutuklandı.

Hrant Dink soruşturmasında tutuklama

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Muhittin Zenit tutuklandı.

Hrant Dink cinayetinin işlendiği dönemde Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde komiser olarak çalışan Özkan Mumcu ile birlikte hakkında yakalama kararı çıkarılan Muhittin Zenit, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. 

Nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Zenit, yakalama emrinin yüzüne okunmasının ardından, “ihmali davranışla ölüme sebebiyet vermek” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından tutuklandı. Özkan Mumcu da aynı gerekçelerle tutuklandı. 

Özkan ve Zenit’in tutuklanmasıyla Hrant Dink cinayeti soruşturmasında ilk kez kamu görevlileri tutuklanmış oldu.

Hrant Dink soruşturması kapsamında 26 Aralık 2014’te ”şüpheli” sıfatıyla ifadeleri alınan Mumcu ve Zenit, “ihmali davranışla ölüme sebebiyet verme” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, Mumcu ve Zenit’i, yurtdışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbiri uygulayarak serbest bırakmıştı. 

Soruşturmayı yürüten savcılık ise Mumcu ve Zenit’in serbest bırakılmasına itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek, cinayette ihmali olduğu ve o dönem Trabzon’dan İstanbul’a ve Ankara’ya farklı raporlar gönderdiği iddiasıyla Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Şüphelilerden Muhittin Zenit’in, Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’na 17 Şubat 2006’da gönderilen yazıya ekli F4 raporunu hazırladığı ve bu raporda “ses getirici bir eylemde bulunularak Dink’in öldürüleceği” şeklinde uyarılar olduğu iddia edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X