HSK’nın 7 üyesi belli oldu

Hakim ve Savcılar Kurulu 7 üyesi belli oldu. HSK üyeleri Yaşar Şimşek, Mehmet Ademoğlu, Alp Arslan, Cafer Ergen, Ali Cengiz Köseoğlu, Songül Yazar ve Hamit Kocabey oldu.

HSK’nın 7 üyesi belli oldu

TBMM genel Kurulu’nda HSK üyeliği seçimleri yapıldı. İlk turda hiç bir aday 367 oy çoğunluğuna ulaşamadı ve ikinci tura geçildi. İkinci turda 7 aday HSK üyesi seçildi.

348 milletvekilinin oy kullandığı seçimlerde tasnif şu şekilde oluştu:

”Yargıtay üye kontenjanından, Mustafa Çavuş 11 oy, Yaşar Şimşek 333 oy, Yusuf Kuzu 2oy; Mehmet Ademoğlu 331 oy, Mehmet Osmanoğlu 7 oy, Mustafa Kurtaran 7 oy; Alp Arslan 340, Mahmut Kaya 3 oy, Ziya Dinler bir oy; Danıştay üye kontenjanından Cafer Ergen 341 oy, Cevdet Erkan 2 oy, Emin Sınmaz 3 oy; Yüksek Öğretim Kurumları Hukuk dallarından Abdüllkerim Yıldırım 7 oy, Ali Cengiz Köseoğlu 333 oy, İlhan Üzülmez 4 oy; avukat kontenjanından Songül Yazar 334 oy, Şerife Taşbaşı 4 oy, Ülkü Soylu 9 oy; avukat ve Yükseköğretim Kurumları Hukuk dallarından Ali Aydın Akpınar 6 oy, Hamit Kocabey 337 oy ve Ömer Faruk Aksoy 2 oy.”

HSK üyeleri Yaşar Şimşek, Mehmet Ademoğlu, Alp Arslan, Cafer Ergen, Ali Cengiz Köseoğlu, Songül Yazar ve Hamit Kocabey oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X