HSYK, Yargıtay ve Danıştay üyelerini seçti

HSYK, kamuoyunda yargı paketi olarak bilinen düzenlemeyle Yargıtay’a seçilen 144, Danıştay’a seçilen 33 üyenin ismini açıkladı.

HSYK, Yargıtay ve Danıştay üyelerini seçti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), kamuoyunda yargı paketi olarak bilinen düzenlemeyle Yargıtay’a seçilen 144, Danıştay’a seçilen 33 üyenin ismini açıkladı.

Kamuoyunda yeni yargı paketi olarak bilinen 6572 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un yürürlüğe girmesinin ardından, Yargıtay ve Danıştay üyeleri ilgili yasalarda öngörülen şartları taşıyanlar arasından HSYK Genel Kurulunca seçim yapıldı. 

Yargıtay, için yeni 129 üyenin yanı sıra Yargıtay’dan emeklilik nedeniyle boş bulunan 15 üyelik kadrosu HSYK’ya bildirildi.

Danıştay’da ise yeni seçilecek 39 üyenin yanı sıra Danıştay tarafından emeklilik nedeniyle boş bulunan 5 üyelik kadrosunun bildirimi yapıldı. Toplamda boş bulunan 44 Danıştay üyeliğinin 11’i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanacak.

Kurul, böylece Yargıtay için 144, Danıştay için 33 üyenin ismini belirledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X