‘Hücrelerimizi tazeleyeceğiz’

Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmesinin ardından ilk kez bayramlaşma programında parti teşkilatıyla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, konuşmasında değişimin önemini vurguladı.

‘Hücrelerimizi tazeleyeceğiz’

RABİA DENİZ

 

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın bayramlaşmasına partideki değişim ve yenilenme süreci damga vurdu. Bayramlaşma programı, Merinos’taki Gönül Dostları’nda il başkanlığına yeni atanan Ayhan Salman’ın ev sahipliğinde düzenlendi. Bayramlaşma programında Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Hakan Çavuşoğlu da katılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da programdaki yerini aldı. Teşkilat mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma törenine milletvekillerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile diğer ilçelerin belediye başkanları, geçmiş dönem milletvekilleri, eski il başkanları, partinin ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda parti üyesi katıldı. 

 

DEĞİŞİM ŞART KIRILMAK YOK

 

Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmesinin ardından ilk kez bayramlaşma programında parti teşkilatıyla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, teşkilata yönelik yaptığı konuşmasında değişimin önemini vurguladı. Tazelenmenin bir bayrak değişimi olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, AK Parti’nin yenilenme sürecini hep birlikte yaşadıklarını belirterek, “İlk olarak İl Başkanımız Sayın Ayhan Salman teşkilatımızın başına getirildi. Ben ona huzurlarınızda bir kez daha başarılar diliyorum. Bundan sonraki süreç onun ve bizler için çok önemli. Zamanın ruhuna uygun bir şekilde yeniden yapılanma ve yeniden bir hızlanma durumu söz konusu artık. AK Parti dünyayı güneş gibi aydınlatan yüce bir medeniyetin günümüzdeki sancaktarlığına hizmetkar ve talip bir partidir. Her zaman daha sağlam, daha diri durmak, daha iri olmak için çalışacağız. Çünkü cumhurbaşkanımızın da sıklıkla ifade ettiği gibi biz sendelersek, AK Parti sendelerse, Türkiye sendeler. Nasıl ki vücudu oluşturan milyonlarca hücre her saniye yenilemekte ve her saniye yenilendikçe bu vücut çürümekten kurtuluyor. Bizim partimizin de mükemmel şekilde işleyişini sürdürmesinin sırrı hücrelerinin her daim tazelenmesindendir. Kaldığımız noktadan bayrağı teslim aldığımız arkadaşlarla daha ileriye taşımak için gece demeden gündüz demeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu sancağı taşırken el birliği ile hareket edeceğiz. Küsmek, kırılmak yok” diye konuştu.

 

“DÜNYANIN BİZE İHTİYACI VAR”

 

Dünyada yaşanan kan ve gözyaşı nedeniyle Kurban Bayramı sevincinin üzerine bir gölge düştüğünü de vurgulayan Çavuşoğlu, “Dünyanın herhangi bir yerinde masum çocuklar, kadınlar öldürülürken bizim tribünden oturup bunlara seyirci kalabilmemiz mümkün değil. Kalmayacağız, kalmamaya devam edeceğiz, dünya 5’ten büyüktür diye haykıracağız. Dünya 5’ten büyüktür kelimesinin ne denli anlamlı olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz. İslam kelimesinin esas anlamı barış, huzur ve esenlik anlamına gelen sim kelimesinden türemiştir. Bizler, siz dava arkadaşlarımızla Türkiye olarak bu medeniyete yaraşır şekilde hakkı savunmaya, haklı söylemeye, onu tutup kaldırmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

ORTAK AKIL VURGUSU

 

Bursa İl Başkanlığı görevine getirilen Ayhan Salman, parti mensuplarıyla ilk kez bayramda bir araya gelirken, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kutsal bir görevin kendisine tebliğ edildiğini vurgulayan Salman, ortak akılla Bursa’nın değerine değer katmak için çalışacaklarını söyledi. Salman, “En büyük gücümüz dava arkadaşlarımız ve milletimiz olacaktır. Oluşturulan yeni kadrolarla önce Bursa, ardından da tüm ülkemiz ayakta durmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı. 

 

BURSA ÖRNEK OLDU

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa’da büyük bir dönüşüm yaşandığını, büyüyen ve hızlı zenginleşen Bursa’nın artan hareketine karşı yatırımların da sürdüğünü belirtti. Kentin son iki dönemde yapılan hizmetlerle adeta dönüşerek geliştiğini, başta tarihi ve kültürel miras olmak üzere birçok alanda dünyaya örnek hale geldiğini belirten Başkan Altepe, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X