Hüdavendigar Parkı gün sayıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Dikkaldırım’da 510 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen kentin en büyük parkı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda hizmete açılıyor.

Hüdavendigar Parkı gün sayıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın belediye tarihindeki en büyük yatırımlarından biri olan Hüdavendigar Parkı’nın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda çeşitli spor etkinlikleriyle birlikte hizmete gireceğini açıkladı. 

Başkan Altepe, açılış öncesi son hazırlıkları süren Hüdavendigar Parkı’nda incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’ya 6 yıl içerisinde 2 milyon metrekarenin üzerinde yeşil alan kazandırdıklarını belirten Başkan Altepe, bunlardan en önemlisinin Hüdavendigar Parkı olduğunu söyledi. 

Bir kısmı Osmangazi’de diğer kısmı da Nilüfer’in Odunluk bölgesinde kalan, Dikkaldırım’da yer alan parkın 510 bin metrekarelik alanıyla Bursa’nın en büyüğü olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Stadyum inşaatından getirdiğimiz malzemeyle yaklaşık 1.5 metre dolgu yaparak, burayı en uygun maliyetle spor, yeşil ve rekreasyon alanına çevirdik. Çevredeki yüzbinlerce insanın yaya mesafede ulaşabileceği, kullanabileceği yer oldu” dedi.

SPOR VE AKTİVİTE MERKEZİ

 

Kültürpark’tan 70 bin metrekare fazla alana sahip olan Hüdavendigar Parkı’nın baştan sona spor ve aktivite merkezi olarak düzenlendiğini kaydeden Başkan Altepe, sadece tenis kortu olarak 17 adet salonu burada hizmete aldıklarını ifade etti. Açık ve kapalı salonlarda, ulusal ve uluslararası organizasyonlara uygun olan mekanların Bursa’ya ayrı bir değer kattığını vurgulayan Başkan Altepe, “İnşallah 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda, günün anlamına uygun bir şekilde startı vereceğiz. Akşam saat 19.00’da spor ekiplerinin gösterileri ve konserle, tarihi bir açılış yapacağız” diye konuştu.  Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hüdavendigar Parkı için hiçbir masraftan kaçınmadıklarını ifade etti. 12 yaşın üzerinde 4 bin ağacın, 4000 lale ve sümbülün, 1 milyonun üzerinde çiçeğin güzel bir görünüm olması için parka dikildiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Burası şehrin çok önemli bir ihtiyacını karşılamış olacak. Şimdiden halkımız için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X