Hüdavendigar Parkı kano yarışlarıyla renklendi

Türkiye Kano Federasyonu 2015 faaliyet takviminde yer alan ve sezonun son yarışı olan Cumhuriyet Bayramı Kano Yarışları, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Hüdavendigar Kent Parkı’nda yapıldı.

Hüdavendigar Parkı kano yarışlarıyla renklendi

Birçok sporseverin ilgi ile takip ettiği yarışların ödül töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, bu yarışların Bursa’nın en büyük parkında ve insanlarla iç içe gerçekleştiğini ifade ederken, Hüdavendigar Kent Parkının kano sporuna da büyük ölçüde katkı sağlayacağının altını çizdi. Bursa’ya 220’nin üzerinde spor tesisi kazandırdıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Güzel tesisler yapalım istiyoruz. Bu tesislerin şehir merkezinde olmasını istiyoruz ve insanlarla iç içe olsun istiyoruz. Bu tür özel yarışların, dağın tepelerinde, vadilerde, ücra yerlerde değil de insanlarla iç içe, şehrin merkezinde olsun istiyoruz. Burada bir tesis kurduk, daha da gelişebilir. Bu parkın her köşesinde spor var. Burada sadece 17 tane tenis kortu var. Sadece bununla sınırlı değil, futbol sahaları, basketbol, voleybol sahaları, yürüyüş parkurları, her türlü sporun yapıldığı bir spor vadisi. Herkesin rahatlıkla vakit geçirdiği, her türlü sporu yapabildiği bir park. Şu anda bazı eksikleri olmasına rağmen Kano yarışları gerçekleşmekte. Daha da güzelleşecek” dedi.

Yarışmalara katılan kulüplere ve bu yarışmayı federasyon takvimine dahil eden Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay ve federasyon yöneticilerine teşekkür eden Başkan Altepe, “Kano branşı olimpiyatlarda en çok madalya dağıtan spor dalı, 16 kategoride madalya dağıtıyor. Niçin bu madalyalara bizler de sahip olmayalım? İnşallah olimpiyatlarda, tüm dünyada İstiklal Marşımızı çaldıralım ve bayrağımızı göndere çıkaralım. Artık bu noktaya geldik, neden olmasın? Destek bizden, başarı da sporcularımızdan” diyerek sözlerini noktaladı.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay ise, Bursa halkı için yapılmış harika bir tesiste yapılan Kano Yarışmalarına şahitlik etmelerinin heyecanını ve mutluluğunu duyduklarını belirtirken, Recep Altepe yönetimindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu spor yatırımlarının bir gelişmişlik düzeyinin kanıtı olduğunu söyledi.

Türkiye’nin ilk defa Kano dalında 2016 Rio Olimpiyatları’nda temsil edeceğinin müjdesini de veren Mengütay, ülkemizi temsil adında daha çok sporcuyu olimpiyatlara göndermek için gayret edeceklerini de vurguladı.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporcular ödüllerini, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den alırken, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, da katkılarından dolayı Başkan Altepe’ye çiçek ve plaket verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X