Hukuk Fakültesi’nin taşınmasına tepki

Gemlik’te Sivil İnisiyatif Grubu Hukuk Fakültesi’nin Gemlik’te kalmasını istedi. Sivil İnisiyatif Grubu üyeleri Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi Hukuk Fakültesi önünde açıklama yaptılar.

Hukuk Fakültesi’nin taşınmasına tepki

CEMAL KIRGIZ

 

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki, Sunğipek Fabrikası arazisinin Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile Uludağ Üniversitesi’ne tahsis edildiğini hatırlattı. Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı’nın, Meslek Yüksek Okulu ve Hukuk Fakültesi binalarının yapımını gerçekleştirmesinden sonra da, yerleşkenin 21 Mayıs 2007 tarihinde Üniversite Senatosu’nun aldığı karar ile Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesi ismini aldığını ifade eden Beki, “Yerleşkenin en önemli bölümü ise hiç kuşkusuz Hukuk Fakültesi’dir. Arazinin Uludağ Üniversitesi’ne tahsisi istenirken, zamanın rektörü tarafından da Hukuk Fakültesi’ni Gemlik’te açma sözü verilmiştir. Bu söz üzerine Gemlik halkı 293 dönümlük Sunğipek arazisinin tahsisine onay vermiştir” dedi.

Beki, “Dün, Gemlik halkının menfaatleri doğrultusunda Sunğipek arazisini vererek gösterdiğimiz saygımızı, bugün Hukuk Fakültemizi korumak için tekrar gösteriyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X