‘Hukuk içinde kalacağız’

Eski MHP milletvekili ve genel başkan adaylarından Sinan Oğan da, kurultay yapılacağı duyurulan Büyük Anadolu Oteli’nde incelemelerde bulundu.

‘Hukuk içinde kalacağız’

Otele girişine izin vermeyen güvenlik görevlileri ile bir süre sohbet eden Oğan, daha sonra basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Oğan, şunları kaydetti:

‘Türkiye’de maalesef ki Suriye sınırında alınmayan tedbirler, burada alınıyor. İnsanlar buraya gelir, toplantı yapar, en fazla ‘biz sizin toplantınızı tanımıyoruz’ dersiniz. Valiliğin bu kararı hukuksuzdur, valiliğin buraya tel örgü çekmeye hakkı yoktur. Adalet Bakanı’nın maalesef ki talimatıyla iş yapılıyor. MHP kurultayı, Adalet Bakanı’nın bizzat talimatı ile engellenmiş durumdadır. ‘Çin Seddi’ çekmişler önümüze. Yarın (bugün) Allah nasip ederse, 4 genel başkan adayı burada olacağız.

ARBEDE ÇIKMASINA İZİN VERMEYİZ

Onlarca, yüzlerce il ve ilçe başkanımız, delegelerimiz akın akın Ankara’ya gelecek, ümit ediyorum ki yarına kadar aklı selim hakim olur, Çin Seddi’ni buradan kaldırırlar, biz de burada kurultayımızı yaparız. Asla duvarın yıkılmasına, polis ile ülkücülerin karşı karşıya getirilmesine ve bir arbede yaşanmasına müsaade etmeyiz, hukuk içinde kalacağız. Onun dışında herhangi bir yola el atılmayacaktır. Kurultay ancak kurultay salonunda yapılır, kurultay salonunun dışında, şu gördüğünüz otelin dışında, herhangi bir açık veya gizli adreste, bir tarlada, bir başka yerde kurultayı yapmak ya da toplamak gibi bir niyetimiz yok.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X