‘Hükümet bir an önce kurulmalı’

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, “Temennimiz hükümetin bir an önce kurulmasıdır. Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok. Sonuç çıkmazsa biz seçime hazırız” dedi.

‘Hükümet bir an önce kurulmalı’

SEYİT GÜNDOĞAN

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıda; AK Parti Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Hüseyin Şahin, Zekeriya Birkan ve Bennur Karaburun ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de hazır bulundu.

Koalisyon çalışmalarını değerlendiren Torun, milletin kararına her zaman saygı duyduklarını ve yaşanan sürecin ardından ortaya çıkacak kararda da genel merkezin her zaman olduğu gibi destekçileri olacaklarını söyledi.

Heyetler arasında görüşmelerin tamamlandığını ve genel başkanların üst kurula danıştıktan sonra son kararı vereceğini ifade eden Torun, “Temennimiz hükümetin bir an önce kurulmasının sağlanmasıdır. Bizler AK Parti olarak bu yolda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapacağız. Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok. Şu anda sanki ülkenin başında zayıf bir irade var görüntüsü oluşturulmaya ve bir kaos ortaya çıkarılmaya çalışılıyor ama bunda da yanıldılar çünkü hükümetimiz son ana kadar görevinin başında olacaktır. Koalisyon çabalarının ardından bir sonuç çıkmaz ve karar yine halkımızın iradesine bırakılırsa bizler her zaman olduğu gibi olası bir seçime hazırlıklıyız” dedi. 

HDP’YE SERT TEPKİ

Son günlerde artan terör olaylarını da kınayan Torun, AK Parti olarak terörün bitmesi, ülkede refahın ve huzurun sağlanması için taşın altına adeta gövdelerini koyduklarını söyledi. 

Bu konuda fedakarlık göstermeye, parti olarak, hükümet olarak yapılması gereken her şeyi yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Torun, “Bizim için bir can her şeye bedeldir ve bunun dışında hiçbir şeyi düşünmeyiz. Hükümetimiz ve devletimiz bu konuda kararlı adımlarına devam ediyor. Biz nasıl PKK’ya karşıysak, DEAŞ’a da karşıyız. Birileri terörü lanetlerken kendilerine yakın gördükleri terör örgütünü kınamaktan dahi kaçınıyor. Bugün PKK, terör eylemlerini sürdürürken bir siyasi partinin eş genel başkanı rahatlıkla ‘Biz sırtımızı PKK’ya dayadık’ diyebiliyor. Yapılan algı operasyonları ile HDP’ye oy vermiş kardeşlerimizi bir kez daha düşünmeye davet ediyorum” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X