‘Hükümet bu aşamada varolan yapıyla kurulur’

Başbakan Davutoğlu, “Hükümetin bu aşamada kurulması varolan Bakanlar Kurulu yapısıyla olur. Hükümetimizi sunduğumuz gün bir Bakanlar Kurulu değişikliği beklemek yasal olarak da mümkün değil” dedi.

‘Hükümet bu aşamada varolan yapıyla kurulur’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hükümetin bu aşamada kurulması varolan Bakanlar Kurulu yapısıyla olur. Çünkü bunun kanunla değişmesi lazım. Kanun olması için Meclis’in açılması lazım ki bu bir süreçtir. Dolaysıyla hükümetimizi sunduğumuz gün bir Bakanlar Kurulu değişikliği beklemek yasal olarak da mümkün değil” dedi.

Davutoğlu, “Bütün bunlardan sonra bütün tecrübeleri değerlendirip bazı bakanlıklar için düzenlemeler yapılır mı? O tamamıyla süre içerisinde bizim takdirimizle olacak bir husustur. Öyle çok büyük bakan sayısı artışları da o çerçevede dahi beklemek doğru değil. Bir ihtiyaç varsa onun gereği yapılır” ifadelerini kullandı.

“Silvan’daki operasyon büyük ölçüde tamamlandı”

Başbakan Davutoğlu, Silvan’daki operasyonla ilgili, “Biz Silvan’da ve diğer bütün ilçelerimizde ve illerimizde, yerleşim merkezlerimizde huzur kesin olarak tesis edilene kadar bu çalışmaları sürdüreceğiz. Silvan’da da büyük ölçüde operasyonun tamamlanmakta olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

“Maksadını aşan bir ifadedir”

Manisa Valiliğinin açıklamasına ilişkin de “Buradan özellikle zikrediyorum; bu maksadını aşan bir ifadedir” diyen Davutoğlu, “Maksadın ne olduğunu tartışmak da istemem. Kesinlikle 78 milyonun her biri bizim için ‘olumlu imaja’ sahiptir ve her hukuki soruşturmada hakları, hukukları, en önemlisi de izzetleri ve onurları da devletimizin teminatı altındadır”değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X