“Hükümet meselesi bir an önce çözülmeli”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milletin iradesinin asıl olduğunu belirten Erdoğan, “Mevcut meclis yapısı içinde en kısa sürede bir koalisyon hükümetinin çıkmasını temenni ediyorum. Bu konuda tüm siyasi partilerimize, onların genel başkanlarına büyük görev düşüyor

“Hükümet meselesi bir an önce çözülmeli”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Elazığ, Mardin, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Kars, Van ve Ankara’da görev yapan 350 muhtar ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

 

Yemeğin ardından konuşan Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu herkes gibi saygıyla karşıladıklarını söyledi. Milletin iradesinin asıl olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

 

“Mevcut meclis yapısı içinde en kısa sürede bir koalisyon hükümetinin çıkmasını temenni ediyorum. Bu konuda tüm siyasi partilerimize, onların genel başkanlarına büyük görev düşüyor. Türkiye’nin geçmişini tartışan değil, geleceğini aydınlatan bir koalisyon hükümetine ihtiyacı var. 1990’lı yıllarda şahit olduğumuz koalisyon tecrübelerinin ülkemize yaşattığı sıkıntıları tekrarlatmaya kimsenin hakkı yok.”

 

Erdoğan, “Cumhurbaşkanı olarak, ben milletimin arzusu doğrultusunda hareket etmeye, ön açıcı, teşvik edici olmaya gayret ediyorum. İçeride ve dışarıda yaşamakta olduğumuz kritik dönem, hükümet meselesinin bir an önce çözülmesini zorunlu kılıyor. Siyasi partilerimiz bu konuda üzerlerine düşeni yapmazlarsa çözüm mevki yine milletimizdir.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X