Hükümetten geri adım

Romanya’da halkın tepkisine neden olan ve yüz binlerce insanı sokağa döken tartışmalı af yasası iptal edilecek.

Hükümetten geri adım

Hükumetin geri adımı olarak yorumlanan karar, Başbakan Sorin Grindeanu’dan geldi.İkiye bölünmüş bir Romanya istemediğini belirten Başbakan Grindeanu, yasanın iptalini görüşmek için bugün toplanacaklarını söyledi.

Bu arada başkent Bükreş‘in yanı sıra ülkenin farklı şehirlerinde, yüz binlerce kişi hükumetin hazırlayıp Meclise sunduğu ve 5 yıldan az cezası kalmış hükümlülerin affedilmesini öngören kararnamelere tepki göstermek için protestolarını sürdürdü. 

Bükreş‘te, hükumet binasının bulunduğu meydanda toplanan halk, öğleden sonra Meclise yürüdü.Meclis etrafında büyük bir daire oluşturan kalabalık, hükumet aleyhine sloganlar attı.Protesto sırasında Meclis çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, şehir merkezindeki birçok cadde de araç trafiğine kapatıldı.

Romanya, 1989’da komünizmin çöküşünden bu yana en büyük protesto gösterilerine sahne oluyor. Göstericiler cezaevinde bulunan birçok üst düzey yetkilinin de aralarında bulunduğu çok sayıda mahkumun yararlanacağı affın yolsuzlukla mücadeleyi sekteye uğratacağını savunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X