Hükümlülere imza müjdesi

Adli kontrol altındaki hükümlülere muhtarlıkların da kapısı açıldı. İsteyen hükümlü, bundan böyle karakol yerine muhtarlıkta da imza atabilecek.

Hükümlülere imza müjdesi

HALİL ÖZÇOBAN

Denetimli Serbestlik Kanun’undan faydalanarak özgürlüklerine kavuşan hükümlülere yeni bir kolaylık getirildi. Belli aralıklarla bağlı bulundukları karakola giderek imza atan adli kontrol altındaki kişiler karakolun yanısıra ikamet adresindeki muhtarlığa da gidebilecek.

SEMİNER VERİLDİ

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yeni uygulamayla ilgili olarak Osmangazi ilçesindeki muhtarlara seminer verildi. Denetimli Serbestlik Uzmanı Beril Ağcıhan, yasadaki yeni düzenlemeyle karakolun uzak olması gibi durumlarda ulaşım zorluğu çekenler ile yürüme engeli bulunanlara artık muhtarlıklarda da imza atmalarına olanağı sağlandığını müjdeledi.

SUİSTİMAL OLMASIN

Ağcıhan, önemli bir uyarıda da bulunarak, “Hükümlü ile diyalog, kanunlar çerçevesinde olmalıdır. Kesinlikle imza atma durumu suiistimal edilmemelidir. İyi niyet kullanarak toplu halde veya birkaç gün sonra imza atılması gibi tespitlerde muhtarın hareketi resmi evrakta sahteciliğe dönüşür. Hükümlü de yeniden cezaevine döner” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X