Hurda pazarı kentsel dönüşümle kapanıyor

Bursa’da ikinci el eşyalar ile elektrikli el aletlerinin satıldığı hurda pazarı 4 yıldır kurulduğu Soğanlı bölgesinde kentsel dönüşüm inşaatlarının başlaması sebebiyle kapanıyor.

Hurda pazarı kentsel dönüşümle kapanıyor

Özellikle Suriye’den göç edenlerin son yıllarda büyük rağbet gösterip, evindeki eksik eşyaları tamamladığı Soğanlı hurda pazarında her hafta onbinlerce ürünü bulmak mümkün olabiliyor. Çok uygun fiyatlarla eşyaların alınıp, satıldığı pazar alanı düzgün şuanda binlerce konutun yükselmeye başlamasıyla daraldı.

 

Önümüzdeki haftalarda iki yeni müteahhit firmanın da şantiyelerini çalıştırmasıyla tezgah açacak yer kalmayacağını belirten esnaf, Osmangazi Belediyesi’nin konuya çözüm üretmesini istiyor. Hurda pazarının kurulduğu alan kadar büyük başka bir mekanın olmaması da 2-3 farklı yerde eşya gruplandırması yaparak ikinci el pazarlarının açılmasını gündeme getiriyor.

 

Esnaflar, Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle dar gelirli vatandaşın işini gören pazarın, kapatılmamasını ve yaşatılmasını istedi. Soğanlı’daki pazarda 5 liraya ayakkabı, 20 liraya fırın, 10 liraya elbise bulunabiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X