Hüseyin Gülerce ifade verdi

13 ilde düzenlenen ’14 Aralık operasyonu’ kapsamında dün sabah emniyete giden eski Zaman gazetesi başyazarı Hüseyin Gülerce serbest bırakıldı.

Hüseyin Gülerce ifade verdi

İstanbul ve Ankara’nın da aralarında bulunduğu 13 ilde önceki sabah operasyon düzenlenmişti. Operasyonda Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturmayı yürüten Savcı Hasan Yılmaz, zanlıların ifadelerini almaya başladı.

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Şahin ile gazetenin eski başyazarı Hüseyin Gülerce de dün sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Savcıya ifade veren Şahin ve Gülerce’nin serbest bırakılmasına karar verildi.

5 KİŞİ SERBEST

Emniyet’te ifadeleri alınan Samanyolu televizyonunda yayınlanan ‘Tek Türkiye’ dizisi ekibinden Radiye Ebru Şenvardar, asistan senarist Elif Yılmaz ve yönetmen Naci Çelik Berksoy serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında Van’da gözaltına alınan dizi yazarı Makbule Çam Alemdağ’ın emniyette ifadesi alındı. İstanbul’a gönderilmesi planlanan Alemdağ, ‘yaşı küçük çocuğu olduğu’ gerekçesiyle serbest kaldı.

31 KİŞİLİK LİSTE

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonda gözaltı listesinde 31 kişi bulunuyor. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan 5 polis memuru da soruşturma kapsamına alındı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X