Hüseyin Özdilek’e Slovakya Devlet Nişanı

Özdilek Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, fahri konsolosu olduğu Slovakya tarafından ‘Devlet Nişanı’na layık görüldü.

Hüseyin Özdilek’e Slovakya Devlet Nişanı

Wyndham Grand İstanbul Levent’te düzenlenen gecede Özdilek’e nişanı takdim eden Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, Hüseyin Özdilek’in ticari ve sosyal alanda Slovakya’nın her zaman çok büyük destekçisi olduğunu söyledi. Bu başarılarından dolayı Özdilek’e Slovakya Devlet Nişanı vermekten duydukları mutluluğu dile getiren Turenicova, ”Türkiye Slovakya’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkeler arasında bulunuyor. Geçtiğimiz yıllardan bugüne ilişkilerimiz pek çok alanda gelişti ve güçlendi. İki ülkenin ortak değerleri arasında hukukun üstünlüğü ve demokratik-laik devlet yapısı en önemli unsurlar. Ticari ve sosyal ilişkiler de artıyor. Bu sayesindedir ki, Türkiye ile tüm alanlarda yaptığımız çalışmalar önemli noktalara geldi” dedi.

BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Hüseyin Özdilek de, mutluluğu dile getirerek şunları kaydetti: “Türkiye, Osmanlı geçmişiyle Slovakya’nın 500 yıllık dostu. 9 yıl önce bana Bursa’nın fahri konsolosluğu teklif edildiğinde büyük bir memnuniyetle kabul ettim. Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki fahri konsolos arkadaşlarla Türkiye-Slovakya menfaatleri için çalışıyoruz. Biz biliyoruz ki ikili ilişkiler ne kadar kuvvetliyse ticaretin gelişimi de aynı oranda artıyor. Sayın Büyükelçinin de söylediği gibi Türkiye, Slovakya’yı tanıyan ilk devletlerden biri. Dolayısıyla yaşasın Türkiye ve Slovakya Cumhuriyeti.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X