Hüsnü Züber kendi yaptırdığı kabre defnedildi

Bursa’nın tanınmış simalarından emekli harita mühendisi Yarbay Hüsnü Züber için askeri cenaze töreni düzenlendi. Züber’in cenazesi vasiyeti üzerine, kendi yaptırdığı kabre defnedildi.

Hüsnü Züber kendi yaptırdığı kabre defnedildi

Emekli harita mühendisi Yarbay Hüsnü Züber, tedavi gördüğü hastanede 14 Ocak Çarşamba günü vefat etti. 10 sene önce Hamitler Kent Mezarlığı’ndan mezar alan Züber, ölümünden herkesin haberdar olması için cenazesinin bekletilmesini vasiyet etmişti. Ağaç dağlamanın yanı sıra folklor araştırmacısı ve koleksiyoncu olan Hüsnü Züber’in cenazesi, Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından, kendi yaptırdığı kabre defnedilmek üzere Hamitler Mezarlığı’na götürüldü. Askerlerin taşıdığı Züber’in naaşı, burada toprağa verildi.

Hüsnü Züber için dostları hatıra defterine düşüncelerini yazarken, cenazeye Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun yanı sıra bir çok üst düzey yönetici katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X