Hüzün ve mutluluk

2016 yılında sportif alanda birçok önemli başarılar kazanılırken, aynı zamanda kötü olaylarda yaşandı. Real Madrid bu yıla damga vuran takım oldu. Fatih Terim ile Arda Turan arasında yaşanan gelişmeler gündemi uzun süre meşgul ederken, Muhammed Ali’nin öl

Hüzün ve mutluluk
2016 yılında sportif alanda birçok önemli başarılar kazanılırken, aynı zamanda kötü olaylarda yaşandı. Bu yıl efsane Muhammed Ali’nin ölümü ve Chapecoense uçağının düşmesi herkesi yasa boğdu. Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’de 2015-2016 sezonunda şampiyon oldu. Şenol Güneş ise teknik direktörlük kariyerinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

FENER FİNAL OYNADI

Euroleague alınmayan Galatasaray Odeabank, 2015-2016 sezonunda Eurocup’ta mücadele etti. Finalde Fransız ekibi Strasbourg iki maç sonunda mağlup eden sarı kırmızılılar Eurocup’ta şampiyon oldu.Fenerbahçe, Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen THY Euroleague Final-Four’da final oynama başarısı gösterdi. Sarı-lacivertliler, finalde CSKA Moskova’ya kaybetti. A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etti. 

RİO’DA 8 MADALYA

 

Ay yıldızlılar İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile D Grubu’nda yer aldı. İstediğini elde edemeyen A Millilerde Futbol Direktörü Fatih Terim ile Arda Turan arasında yaşanan gelişmeler bu yılın önemli olaylarındandı. 2016 Rio Olimpiyatları’nda Türkiye, toplamda 8 madalya kazandı. Güreşte Taha Akgül altın madalya, Rıza Kayaalp ve Selim Yaşar gümüş, Cenk İldem ve Soner Demirtaş da turnuvayı bronz madalya aldı. Tekvandoda Nur Tatar ve atletizmde Yasmani Copello Escobar, bronz madalya, halterde Daniyar İsmayilov gümüş madalya aldı.
 
MUHAMMED ALİ VEFAT ETTİ

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Portekiz, ev sahibi Fransa’yı uzatmalarda 1-0 yenerek tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu. Eski dünya ağır siklet boks şampiyonu Muhammed Ali, 74 yaşında vefat ederken, 2016 yılının üzücü olaylarından biri de Chapecoense’nin geçirdiği uçak kazası oldu. Chapecoense oyuncularının aralarında bulunduğu 81 kişiyi taşıyan yolcu uçağı Kolombiya’nın Medellin kenti yakınlarında düştü. Kazada 71 kişi hayatını kaybetti.

Onun adı Real Madrid

Önce Şampiyonlar Ligi’ni ardından Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nı müzeye götürdüler. 

 
Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Atletico Madrid karşı karşıya geldi. Rakibini penaltılarda mağlup eden Real Madrid, 10. kez kupayı müzesine götürdü. Zinedine Zidane’nin öğrencileri ayrıca Sevilla’yı 3-2 yenerek Süper Kupa’yı ve Japonya’nın Kashima Antlers takımını, uzatma sonunda 4-2 yenerek de FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nı müzesine götürmeyi başardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X