Huzurevi sakinleri böyle oy kullandı

Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi’nde kalan yaşlılar, servislerle taşınarak oylarını kullandı.

Huzurevi sakinleri böyle oy kullandı

Türkiye’nin dört bir yanında oy kullanma işlemleri aralıksız olarak devam ederken, Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi’nde ikamet eden yaşlılar ise taşıma sistemiyle oylarını kullandı.

 

 Huzurevinden araçlarla Değirmenlikızık Dumlupınar İlköğretim Okuluna getirilen yaşlıların bazılarına görevliler servisten inerken yardımcı oldu.

 

Yaşlılardan kimi kendi imkanı ile oy kullanacağı sınıfa giderken, kimi ise yardım alarak merdivenleri birer birer çıktı.

 

Koridorda sıranın kendisine gelmesini bekleyen yaşlılara, seçim görevlileri de oy kullanımında yardımcı oldu.

 

Oy kullanma işlemini huzurevinde kurulacak bir sandıkla yapmalarının daha iyi olacağını ifade eden 66 yaşındaki Cemal Güleç, “Gençler ve gücü olanlar yine buraya gelerek oy kullanabilirdi. Ama bizim için huzurevine sandık kurulsaydı iyi olurdu. Çünkü merdivenleri çıkmak, yürümek nefesimi kesti. Bizim gibi insanlara öyle hizmet olsaydı daha iyi olurdu” diye konuştu.

Aralarında çok yaşlıların olduğunu ifade eden bir başka huzurevi sakini Güler Engüçlü ise, “Daha önce ikinci katta oy kullanmıştım. Şimdi ise birinci katta oy kullanıyorum. Bizim için huzurevine sandık kurulsaydı daha iyi olurdu. Ama buna da şükürler olsun. Kullandığımız oylar askerimize, gençlerimize ve milletimize hayırlı olsun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X