Hz. Muhammed`in doğduğu ev yıkılıyor mu?

Suudi yönetiminin yıl sonuna kadar Mekke`de Hazreti Muhammed`in doğduğu binayı yıkarak, yerine dev bir kraliyet sarayını inşa edeceğini iddia edildi.

Hz. Muhammed`in doğduğu ev yıkılıyor mu?
İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, Hazreti Muhammed’ın Mirac’a çıkışını simgeleyen 500 yıllık Osmanlı sütunları da geçen hafta yıkıldı. Müslümanlar için en kutsal yer olan Mekke’nin yıkım tehdidi altında olduğu iddia edilirken, Suudi yönetiminin dev bir kraliyet sarayını, Kabe’nin içinde bulunduğu Mescid-i Harem’i genişletme projesi kapsamında inşa edeceği öne sürüldü.
 
Genişletme projesi çerçevesinde şimdiye kadar yüzlerce tarihi eser yok edildiği iddia edilirken, ABD merkezli Gulf Enstitüsü, lüks oteller, apartmanlar ve alışveriş merkezleri inşa edilebilmesi için Mekke’deki bin yıllık tarihi eserlerin yüzde 95’i’nin yok edildiğine dikkat çekilirken, Suudi yönetimi, Mescid-i Harem’in kapasitesinin artırılması için yıkımın gerekli olduğunu savunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X