I.Murat Hamamı kına eğlencesi ile hizmete girdi

Geçtiğimiz yıllarda restorasyonu yapılması ardından Büyükşehir bünyesinde Kültür evi olarak yeniden düzenlenen I.Murat hamamının açılış gecesi kına eğlencesi ile yapıldı.

I.Murat Hamamı kına eğlencesi ile hizmete girdi

Hayri Şen-İznik

İznik Kent konseyi Hanım Elleri Çarşısı Kadın grubunun hazırlamış olduğu gecede katılımcılar hıdrellez etkinlikleri yanında eski gelenekleri yaşatma düşüncesi ile sembolik bir kına eğlencesi ile gece boyu eğlendiler.

İznik kent Konseyi genel sekreteri Havva Candar, açılış gecesi ile ilgili olarak; ” İznik belediyesi ve Büyükşehir belediyesinin ortak bir çalışması ile yeniden düzenlediğimiz I.Murat hamamının açılış gecesinde İznikli kadınlar ile bir araya geldik. Saz sesleri ile hıdrellez kutlamaları yanında çalınan Darbuka ile İznik’te her kadının yakından tanıdığı eski düğünlerimizin vaz geçilmez simaları olan  Darbuka ustaları Sevim Abla ve Kör Melek lakaplı Melek ablamızın da hatırasını bir nevi yaşatmış olduk. Belediye başkanımızın değerli eşi Hacer Sargın hanımefendiye de gecemize katılarak bu eğlencemize ortak olduğu için ayrıca teşekkür ediyoruz.

Bir olmak birlik olmak düşüncesi ile bir araya geldiğimiz Kent Konseyi bünyesinde bundan sonra İznikli bayanlar ile bir çok farklı faaliyeti hayata geçireceğiz. Bu tarihi mekan bundan sonra çok farklı sosyal projelere ev sahipliği yapacak” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X