Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

İbadi, Barzani’nin teklifini reddetti

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, “IKBY referandumunun dondurulmasını kabul etmiyoruz, iptalini istiyoruz.” dedi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "IKBY referandumunun dondurulmasını kabul etmiyoruz, iptalini

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) gayrimeşru referandumunun sonuçlarını dondurma teklifini kabul etmediklerini, referandumun iptalini istediklerini belirtti.

Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İbadi’nin resmi ziyaret için gittiği İran’ın başkenti Tahran’daki açıklamalarına yer verildi.

IKBY’nin gayrimeşru referandumunun terör örgütü DEAŞ’la mücadelenin sürdüğü döneme denk getirildiğini ifade eden İbadi, “Yapılmaması için uyardık ancak çabamız boşa çıktı. Referandumun dondurulmasını kabul etmiyoruz. Bunun iptalini ve anayasaya uyulmasını istiyoruz.” dedi.

İbadi, merkezi yönetim güçlerinin Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelerde kontrolü Peşmerge’den almasına ilişkin ise, “Federal yönetim otoritesinin sağlanması tüm Iraklılar için zaferdir. Stratejimiz, bu bölgeleri devlet yönetimine katmaktır.” ifadelerini kullandı.

IKBY, son gelişmeler üzerine Irak hükümetine, 25 Eylül’de yapılan gayrimeşru referandumun sonuçlarının dondurulması ve anayasa temelinde diyaloğa başlanması teklifi sunmuştu.


Avatar Seç KAPAT
Rus devlet posta ve kargo kurumu Pochta Rossii, ABD ile
Sıradaki Haber Rusya ile ABD arasında sevkiyat yeniden başladı