İbadi: İzin vermeyeceğiz!

İki yıldır DEAŞ’ın elinde bulunan Musul kentini kurtarma operasyonu için hazırlıklar sürerken, Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türkiye’nin Musul operasyonuna katılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

İbadi: İzin vermeyeceğiz!

El İrakiye televizyonuna konuşan İbadi, operasyona sadece Irak güçlerinin katılacağını belirtti. Türk Ordusu’nun Musul operasyonuna katılmasına müsaade etmeyeceklerini ifade eden İbadi, ‘Irak topraklarını ihlal eden tek güç Türkiye’dir’ dedi. Bunun kabul edilmez bir durum olduğunu belirten İbadi, Türkiye’deki siyasilerin ‘Irak’ta başka güçler varken, neden biz olmayalım?’ yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, ‘Irak’ta hiçbir yabancı güç yoktur. Sadece danışman düzeyinde vardır’ şeklinde cevap verdi. İbadi ayrıca, ‘Türkiye’den Irak’a muharebe gücü göndermesini istediğimizi gösteren bir belge varsa bize göstersin. Biz böyle bir şey istemedik’ diye konuştu.

Şİİ MİLİSLER VAR 

Bu arada Musul’u kurtarmak için farklı cephelere konuşlanan Irak askerlerinin arasında Şii milislerin de olduğu öne sürüldü. 

Iraklı üst düzey bir askeri söz konusu milislerin  doğrudan Bağdat’tan geldiğini ifade eden yetkili, ‘Elimize geçen bilgilere göre bu milisler Haşdi Şabi çatısında yer alan Nuceba Hareketi’ne bağlı ve daha önce Esad Rejimi’ne destek için Suriye’de de çatışmalara katılmışlar’ ifadelerini kullandı. Peşmerge cephelerine intikal eden Orduya ait araçlar üzerinde Şiiliği temsil eden bayrakların dalgalanmaya devam ettiğini aktaran üst düzey askeri yetkili, bunun Şii milislerin asker kıyafeti giyerek ordu içerisine sızdığının kanıtı olduğunu kaydetti. 

Öte yandan Irak Hava Kuvvetleri uçaklarla Musul’un üzerine üzerinde ‘IŞİD ya da karanlık inançlar olmayan bir Irak’ı kutlama zamanı’, ‘Zafer zamanı geldi’ gibi yazılar bulunan broşürler attı. 

HAM PETROLÜ ATEŞE VERİYOR

DEAŞ’ın, Musul operasyonuna karşı önlem almaya başladığı öne sürülerek, kentteki hapisanelerde tuttuğu örgüt üyelerini savaştırmak üzere serbest bıraktığı ve hendeklere doldurduğu hem petrolü de ateşe verdiği belirtildi. ABD medyasına konuşan bazı Musul sakinlerinin,

DEAŞ MUSUL’DA ÖNLEM ALIYOR

Irak’ın Bağdat’tan sonra en büyük şehri olan Musul’u DEAŞ’tan kurtarma operasyonu için saatler sayılırken, terör örgütünün tüm yollar ve köprüleri kapattığı öne sürüldü.

DEAŞ’ın şehrin Dicle Nehri’nin sol tarafında kalan kısmına patlayıcılar yerleştirdiğini ve 3 bin 500 savaşçısını şehre konuşlandırdığını söyledi.

Militanların Diyala, Tıkrit ve Anbar vilayetlerinden geldiği  ve camilerden şehirde yaşayanlara Musul’u terk etmemeleri yönünde anonslar yapıldığı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X