İbrahim Saraçoğlu uyardı: Sahurda bunları tüketmeyin!

Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu, sahurda tüketecekleri besinler konusunda vatandaşları uyaran açıklamalarda bulundu. Saraçoğlu’nun Ramazan ayı boyunca dikkate alınması gereken açıklamalarına gelin birlikte göz atalım….

İbrahim Saraçoğlu uyardı: Sahurda bunları tüketmeyin!

Biyoteknoloji ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu Ramazan ayı boyunca dikkate alınacak önemli açıklamalarda bulundu.

Ramazan ayı boyunca tüketilen yiyeceklerin sonrasında çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığını belirten Saraçoğlu, doğru beslenme ile ilgili çeşitli önerilerde de bulundu. İşte Saraçoğlu’nun dikkat çekici o açıklamaları…

ibrahim-saracoglu-uyardi-sahurda-bunlari-tuketmeyin-11488563.jpeg
 

Aşırı yağlı gıdalardan uzak durun

Ramazan ayında yağlı ve tatlı yiyeceklerin aşırı şekilde tüketildiğinden bahseden Saraçoğlu, bu durumun sonrasında metabolizma hastalıklarına yol açtığını sözlerine ekledi.Ramazan ayı sonrası bu tarz hastalıkların sık görülmesi karşısında vatandaşları uyaran Saraçoğlu özellikle sahurda bu tarz ürünlerden uzak durulması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

ibrahim-saracoglu-uyardi-sahurda-bunlari-tuketmeyin-11488565.jpeg
 

Orucu zeytin, incir ya da hurma ile açın

Sahur menüsü ile ilgili de açıklamalarda bulunan İbrahim Saraçoğlu orucun zeytin, hurma ya da incir ile açılması gerektiğini savundu. Sonrasında çorba ile devam edilebileceğini ve sebzeli ürünlerin sahur için uygun olduğundan İbrahim Saraçoğlu’nun önerilerine kulak verebilirsiniz.

Zengin sofralardan kaçının 

İnsanların iftarda çok zengin sofralardan kaçınması gerektiğini, bunun büyük bir israf olduğunu savunan Saraçoğlu, ölçülü beslenmenin de öneminden bahsetti. Saraçoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti: 

“Son yıllarda Ramazan’da insanlar aşırı derecede tatlı tüketiyorlar, aşırı derecede yağlı gıdalar tüketiyorlar. Ramazan’dan çıktıktan sonra veya Ramazan’ın son haftasına baktığımızda kalp krizi geçirenler, stent takılanlar, hastaneye koşuşturanları görürsünüz. Metabolizma hastalıkları hep ramazandan sonra ortaya çıkıyor. Şeker, diyabet… Yok ‘kolesterolüm yükseldi, insülin direncim gelişmiş’ şeklinde metabolizma hastalıklarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Onun için Ramazan’da ölçülü beslenmeye dikkat etmeliyiz.”

Tuz tüketimine dikkat

Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu sahurda pilav yerine patates tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini önerirken tuz tüketimi konusunda da uyarılarda bulundu. Brokoli ve karnıbahar tüketimini öneren Saraçoğlu, mercimek ve ıspanak gibi yemeklerde fazla yağ tüketilmemesi gerektiğini, çayın ise belirli miktarda tüketilmesi gerektiği uyarılarında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X