‘İç Güvenlik Paketi inşallah sonsuza kadar ertelenir’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, TBMM Genel Kurulu gündeminde bulunan “İç Güvenlik Paketi” görüşmelerinin ertelenmesine yönelik olarak, “İnşallah sonsuza kadar ertelenir” dedi.

‘İç Güvenlik Paketi inşallah sonsuza kadar ertelenir’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile beraberindeki heyet, genel seçimlere yönelik, Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanlığında EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ı ziyaret etti.

Görüşmenin ardından, Demirtaş ve Gürkan gazetecilere açıklama yaptı.

Gürkan ve parti yöneticilerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Demirtaş, hem siyasal gelişmelere hem de genel seçimlere dair görüş alışverişi yaptıklarını söyledi.

Demirtaş, EMEP’in çok uzun zamandan beri birlikte mücadele verdikleri dost bir parti olduğunu belirterek, “Seçim arefesinde bir kez daha karşılıklı düşüncelerimizi paylaştık. Umut ediyorum ki yakın zamanda seçim işbirliğimize dair daha somut bir planlamayı kamuoyumuzla paylaşırız. Ama ilkesel düzeyde zaten EMEP ile birlikte hareket ediyorduk. Bundan sonra da inşallah birlikte hareket edeceğiz. Hem mücadele hem seçimde ve sonrasında bu ortak çabamız Türkiye’ye demokrasi, barış, özgürlük noktasında sunacağımız ne varsa birlikte yapmayı düşünüyoruz. Bugünkü görüşmemizde de bir kez daha bunları teyit etmiş olduk” diye konuştu.  

“Arkadaşlarımız İmralı’da”

Gazetecilerin İmralı’ya herhangi bir heyetin gidip gitmediği sorusu üzerine Demirtaş, şuanda heyetin İmralı’da bulunduğunu belirterek, heyetin milletvekillerinden Ceylan Bağrıyanık, Hatip Dicle, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’dan oluştuğunu kaydetti.

 

“Akşama doğru görüşmelerini tamamlayıp döndüklerinde bugün ya da yarın bir açıklama yaparlar” diyen Demirtaş, oradaki durumun ne aşamaya geldiğini ancak heyet döndükten sonra söyleyebileceklerini aktardı.

“Türkiye’yi zora sokacak bir paket”

“İç Güvenlik Paketi”nin ertelenmesi konusundaki görüşleri istenen Demirtaş, şöyle devam etti:

“Önümüzdeki haftaya ertelendiğini söylüyorlar. Ama inşallah sonsuza kadar ertelenir. Çünkü biz o güvenlik paketinin parlamentodan geçmemesi için muhalefet olarak iç tüzükten kaynaklı ne kadar imkanımız varsa sonuna kadar kullanırız. Türkiye’yi zora sokacak toplum içerisinde ciddi sorunlar yaratacak bir pakettir. Yani güvenlik değil, güvensizlik yaratacak bir pakettir. Hükümet umarım bu yanlıştan döner. Bu erteleme hayırlara vesile olur ve bir daha bu paket Meclise gelmez diye temenni ediyorum.”

Demirtaş, “HDP barajı aşamadığı anda MHP ile CHP’nin birleşerek seçim barajını düşürmek için girişimde bulunabileceği” iddiasına karşı da bu partilerin bugün de bu düzeltmeyi yapabileceğini belirtti.

“Baraj sorunumuz yok”

CHP ve MHP’nin bunu gelecekte yapıp yapmayacaklarını bilmediğini kaydeden Demirtaş, şöyle devam etti:

“Ama biz iktidara gelirsek bunu kaldıracağız. Barajı sıfıra düşüreceğiz. Onların düşürebileceğini hiç zannetmiyorum. Hepsi bundan nemalanıyor, faydalanıyor. İsteseler bugün de yapabilirler ama bunu yapmıyorlar. Geçici bir maddeyle, ‘ilk seçimde uygulanır’ diyerek barajı düşürebilirler. Gerçekten HDP’nin seçim barajının altında kalacağını düşünüp korkuyorlarsa, bu onlar için korkunç bir durumsa, bizi bu kadar çok seviyorlarsa ve parlamentoda olmamızı çok istiyorlarsa buyursunlar hemen yarın barajı düşürelim.

Hem bu risk ortadan kalksın hem de bizim dışımızdaki partiler de parlamentoya girebilsin. Bunun önünde ne engel var. Biz gerçekliğe bakıyoruz. Şuanda bizim baraj sorunumuz yok. Biz barajı aşacağımıza inanıyoruz. Bütün çalışmalarımız hazırlığımız o yöndedir. Ama HDP’nin barajı aşıp aşamamasının ötesinde ülkede bir demokrasi sorunu var. Yüzde 1 oy alan partinin bile parlamentoda temsil edilmeye hakkı vardır. Biz asıl demokrasinin kurumsallaşmasıyla ilgileniyoruz.”

Demirtaş, seçim öncesinde çeşitli kesimlerden siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve dini temsilcilerle bir araya geleceklerini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X