İç Güvenlik Paketi Meclis kapanmadan yasalaşacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İç Güvenlik Paketi’nin Meclis kapanmadan önce yasalaşacağını söyledi.

İç Güvenlik Paketi Meclis kapanmadan yasalaşacak

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı seçim sonucunun hayırlı olmasını diledi.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçilen Zühtü Arslan’ı tebrik eden Bozdağ, “Anayasa Mahkemesi’nin başında, anayasa hukuku profesörü bir hocamız görev yapacaktır. Zühtü Arslan Bey geçmişi itibariyle çok başarılı bir bilim adamı. Anayasa Mahkemesi tecrübesi de var. Ülkemiz için hukukumuz için faydalı hizmetler yapacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Bekir Bozdağ, Haşim Kılıç’ın kendisini en çok “darbeci” eleştirisinin üzdüğünü açıklamasına ilişkin soru üzerine, “Sayın Kılıç’ın kendi şahsi değerlendirmeleri hakkında ‘niye böyle dedi?’ demek benim işim değil. O kendi açısından olayı nasıl değerlendiriyorsa öyle ifade ediyor” diye konuştu.

Bozdağ, Kılıç’ın bugün itibariyle görevden ayrıldığını açıklamasına ilişkin şunları söyledi:

 “(Aynı çatı altında iki başkan olmaz) ifadesini kullandı. Bu açıdan baktığınızda yeni seçilmiş bir başkan var. Bu açıdan kendisi emekliliğini isteyerek görevden ayrılmayı tercih etti. Bu tamamiyle kendi takdirinde olan bir konu. Yoksa yasal açıdan bir mani yok. Ayın 13’üne kadar görevine devam edebilirdi.

Nitekim Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldığında 10 Ağustos’ta, seçim sonuçları kesin ilan edildikten sonra da seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakanlık vazifesini sürdürmüştü. O zamanki Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Beyefendi de Cumhurbaşkanlığı görevine devam etmişti. Yani görevi bırakması tamamiyle kendi takdirinde olan bir husustur. Anayasal ve yasal bir engel yoktur. Kendi tercihidir, saygı duymak lazım.”

Bozdağ, “Zühtü Arslan ile Haşim Kılıç’la çalıştığınızdan daha rahat bir şekilde çalışabileceğinize inanıyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Biz Haşim Kılıç Beyefendi ile de iyi çalıştık. Belki bir yıl içerisinde bir takım şeyler oldu ama baktığınızda Haşim Kılıç’la da iyi çalıştık. Bugüne kadar verdiği kararlar ortada. Bizim eleştirdiğimiz pek çok karar oldu. Bizim eleştirilerimiz de ortadadır. Ama bir insanı değerlendirirken sadece eleştirilen konularla ilgili değil, takdir edilen konularla beraber değerlendirmekte fayda var. Haşim Kılıç da Başkanlık, Başkanvekilliği ve üyelik yaptığı süre içerisinde ki toplam 25 yıl yapıyor, pek çok önemli kararlara imza atmıştır. Bizim beğenmediğimiz kararlar var, takdir ettiğimiz kararlar var. Beğenmediğimiz kararların sayısı daha az.”

Yargıtay Başkanlığına seçilen İsmail Rüştü Cirit’i de tebrik eden Bozdağ, “Görev süresi içinde Yargıtay’a, hukuk sistemimize hizmet edeceğine, faydalı olacağına yürekten inanıyorum” dedi.

İç Güvenlik Paketi yasalaşacak

Adalet Bakanı Bozdağ, “İç Güvenlik Paketi” görüşmelerinin ertelenmesine ilişkin soru üzerine, “Şu anda Grup Başkanvekili arkadaşlarımız ile görüşme yapmış değilim, ertelenme sebebini bilmiyorum ama İç Güvenlik Paketi’nin Meclis kapanmadan önce yasalaşacağını biliyorum” diye konuştu.

Bozdağ, “İç Güvenlik Paketi değişime uğrayabilir mi?” sorusuna ise “Benim İç Güvenlik Paketi’nin detayları üzerinde bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. İçişleri Bakanımız yasayı takip ediyor. Benim bildiğim, yasada bir değişiklik yok. Komisyondan geçtiği gibi yasalaşacak. Yeni bir gelişme varsa ondan da haberim yok” yanıtını verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X