İç savaşa doğru

Venezuela’da nisan ayının başından bu yana Devlet Başkanı Maduro karşıtı gösteriler bambaşka bir boyuta taşındı. Cezaevindeki muhalif liderin hastaneye kaldırıldığı iddia edilince, sokaklara dökülen göstericilerden bazılarının canlı canlı yandığı görüldü.

İç savaşa doğru

Venezuela bu kez muhalif lider Leopoldo Lopez’in, hastaneye kaldırıldığı ve durumunun ağır olduğu yolundaki iddia üzerine karıştı.

 

Maduro yönetimi, sosyal medyada yayılan bu iddia üzerine Lopez’in hayatta ve sağlığının yerinde olduğunu gösteren bir görüntü kaydınını yayınladı. 

Lopez, bu kayıtta, 3 Mayıs itibarıyla hayatta olduğunu söyledi ve ailesine sağlığının iyi olduğu mesajı gönderdi.  

Leopoldo Lopez, 2014 yılının şubat ayından bu yana cezaevinde bulunuyor. Ancak sosyal medyada yayılan Lopez’in sağlığı ile ilgili iddia nisan ayının başından bu yana protestoların olduğu ülkede daha da büyük bir karmaşa yarattı. 

ALEVLER İÇİNDE KALDI

El yapımı patlayıcılarla sokakları ateşe veren göstericilerden bazıları canlı canlı alevlerin içinde kaldı. Ölümden diğer protestocuların kurtardığı göstericilerden bazıları bilincini kaybetti.

Bazılarınınsa ajanslardan gelen ve sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde derilerinin katman katman yandığı açıkça görülüyor. Siyasi ve ekonomik krizin yaşandığı ülkede Devlet Başkanı Nicolas Maduro karşıtı gösterilerin başladığı nisan ayının başından bu yana yaşanan şiddet olaylarında 33 kişi hayatını kaybetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X