‘İçiniz rahat olsun, Türkiye bölünmeyecek’

CHP’li Engin Altay, Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP Eş Genel Başkanları ile görüşmesinin ardından bir açıklama yaptı.

‘İçiniz rahat olsun, Türkiye bölünmeyecek’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki makamında HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüştü.

Görüşmede CHP’den Engin Altay ile Levent Gök, HDP’den ise İdris Baluken, Yurdusev Özsökmenler ve Alp Altınörs de yer aldı.

Görüşme sonrası CHP Grup Başkanvekili Engin Altay bir açıklama yaptı.

Akan kanın durudurulması için görüş alış verişinde bulunulduğunu söyleyen Altay, “Herkesin içinin rahat olmasını isteriz. Türkiye asla ve asla bölünmeyecek” dedi.

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

Nereden gelirse gelsin terörün kabul edilemeyeceğini ifade eden Altay, siyasi partileri teröre karşı tavır almaya çağırdı.

“PKK DERHAL SİLAH BIRAKMALI”

Altay, “Elde silahla barış istenmez” diyerek şöyle devam etti:

“Bu barış iradesine yönelmiş bir silahtır. PKK’nın derhal silah bırakarak barış dilini konuşması lazım. Devlet de üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Türkiye’de barış isteyenlerin sesinin duyulması için PKK’nın mutlaka silahları

bırakması lazım.” 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Türkiye’nin en kısa sürede barışa kavuşacağını dile getiren Altay, “CHP olarak Türkiye’de terörün sonlanması ve barışın tesisi için bundan sonraki süreçlerde de üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X