‘İdam kararlarına karşı çekimserim’

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, özellikle de çoğu cinayet suçlamalarından dolayı verilmiş ve terörle alakası olmayan bazı idam kararlarını onaylamakta çekimser kaldığını belirtti.

‘İdam kararlarına karşı çekimserim’

Masum, yaptığı basın açıklamasında, “Özellikle de çoğu cinayet suçlamalarından dolayı verilmiş ve terörle alakası olmayan bazı idam kararlarına karşı çekimserim” dedi.

Taraflar arasında intikama dönüşmesi endişesinden dolayı da yardımcılarına idam kararlarının onayı konusunda yetki vermediğini aktaran Masum, idam kararına karşı olmadığını, yıllardan beri birikmiş idam kararlarını onayladığını ve hala onay bekleyen 700 idam kararı bulunduğunu bildirdi.

Masum, siyasi ve Şii halk tarafından idam kararlarını onaylamamak ve idam kararlarını onaylamayı reddederek konuyu yardımcılarına havale eden eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin izini takip etmekle suçlanıyor.

Eski Başbakan Nuri el-Maliki’ye yakın çevreler ise cumhurbaşkanının onayını bekleyen terör suçlarıyla ilgili 7 bin idam kararı olduğunu iddia ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X