İdlib’de El Kaide ile ÖSO çatışıyor

Suriye’nin silahlı muhaliflerin elinde kalan son bölgesi İdlib’de, El Kaide bağlantılı gruplarla Özgür Suriye Ordusu arasında çatışma başladı. Bölgede son üç ayın en şiddetli çatışmaları üç gündür sürüyor.

İdlib’de El Kaide ile ÖSO çatışıyor

ABD Başkanı Donald Trump’in Suriye’den çekileceğini açıklamasının ardından çıkan çatışmalar, Halep ve Afrin sınırında yoğunlaştı.  Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, ‘Heyet Tahrir-üş-Şam’ gibi El Kaide bağlantılı gruplar, Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolündeki Afrin ile bağlantısını kesmek istiyor. Gözlemevi’nin Başkanı Rami Abdurrahman, aşırı grupların Türkiye’nin Rusya ile anlaşmaya varmasından endişe ettiğini söyledi. 

Üç gündür süren çatışmalarda 5’i sivil 31 kişinin öldüğü, ölenlerden 12’sinin ÖSO üyesi olduğu belirtildi. El Kaide bağlantılı gruplar, bölgede stratejik bir kasabada ve bir dizi köyde kontrolü sağladı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X