İdlib’deki bombalamada ölü sayısı 35’e yükseldi

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’in Maret en-Numan ilçesinde dün bir okulla çarşının hedef alındığı bombardımanda ölenlerin sayısının 35’e yükseldiği bildirildi.

İdlib’deki bombalamada ölü sayısı 35’e yükseldi

Sahra hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Suriye’de rejim ve müttefiklerinin İdlib’in güneyindeki Has beldesinde bir okul ve çarşıya düzenlediği dünkü hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 35’e çıktı.

Yaşamını yitirenlerin isimlerini açıklayan yetkililer, ölenlerin 22’sinin çocuk, 6’sının öğretmen olduğunu vurguladı.

Sivil savunma ekipleri, Rus jetlerinin dün Has beldesindeki bir okul ve çarşıya 12 saldırı düzenlediğini bildirmişti. Saldırıda, ilk belirlemelere göre 18 kişinin öldüğü, 21 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) da daha sonra yaptığı açıklamada saldırı sonucu 22 çocukla 6 öğretmenin hayatını kaybettiğini bildirmiş ve saldırının Suriye’de 5 yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta bir okula yapılan “en kanlı saldırı” olduğunu kaydetmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X