İfadeler Öksüz’ün Akıncı’da olduğunu gösteriyor

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin iddianamede yer alan şüphelilerin ifadeleri, iki numaralı şüpheli Adil Öksüz ‘ün girişim gecesi üste olduğunu gözler önüne seriyor.

İfadeler Öksüz’ün Akıncı’da olduğunu gösteriyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü’ndeki eylemlerle ilgili iddianamede, FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri imamı” olduğu belirtilen ve darbe girişiminde Akıncı Üssü’nde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan firari Adil Öksüz ile ilgili ayrıntılara yer verildi.

Şüphelilerden, eski Hava Pilot Üsteğmen Müslim Macit, darbe girişimi gününe ilişkin 30 Eylül 2016’daki ifadesinde, “Ben televizyonda Adil Öksüz’ü gördüm. Televizyonda görmeden önce kendisini tanımıyordum. Hatırladığım kadarıyla Adil Öksüz’e benzeyen birini görmüştüm. Darbeden sonra yakalanıp cezaevine gittiğimizde Kurmay Yüzbaşı Mete Kaygusuz’la yaptığımız konuşmada, bana Adil Öksüz’ün de orada olduğunu söyledi.” bilgisini verdi.

Eski Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim de ifadesinde Öksüz’ü Akıncılar’da gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Ben 143. Filo’nun içerisine girip gazino bölgesine gittiğimde içeride yaklaşık 30 civarında sivil giyimli şahıs vardı. Ellerinde dizüstü bilgisayarlar, IPAD’ler vardı. Televizyon da yanılmıyorsam açıktı. Anladığım kadarıyla haberleri seyrediyorlardı.Yoğun bir şekilde de telefon görüşmesi yapıyorlardı. Adil Öksüz’ü önceden tanımam. 143. Filo’nun gazino bölgesinde ilk defa Adil Öksüz’ü gördüm. Öksüz’ü gördüğümde yanındakiler ile konuşuyordu. İçeride yoğun şekilde sivil giyimli şahıslar vardı ve alışılmış TSK harekat merkezi görünümü yoktu. Daha sonra parçaları oturttuğumda aslında o gece ülkemize karşı yapılmak istenen darbenin yönetim yerinin 143. Filo’nun gazino kısmı olduğunu anladım.”

Eski Pilot Albay Uğur Kapan da 14 Ekim 2016’daki ifadesinde Öksüz’ün Akıncı Üssü’nde olduğunu kabul etti.

Kapan, “Akıncı Üssü’ndeki karargah binasında brifing salonu olarak kullanılan yere girdiğimde içeride tümgeneral ve tuğgenerallerden oluşan yaklaşık 10-12 kişilik grup vardı. Tamamı resmi kıyafetliydi. İçlerinde sivil sadece bir kişi vardı. Daha sonra medyada fotoğraflarını gördüğüm için tanıdım. Adil Öksüz olarak medyadan tanıdığım kişi de oradaydı. Sivil giyimliydi. Salonda sivil başka kimse yoktu.” ifadelerini kullandı.

Batmaz, Öksüz ile New York yolculuğunun tesadüf olduğunu öne sürdü

​Darbe girişimini Akıncı Üssü’ndeki 143. Filo’dan Adil Öksüz ile yönettiği belirlenen Kaynak Kağıt AŞ’nin eski genel müdürü tutuklu Kemal Batmaz da ifadesinde, 11 Temmuz 2016’da İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan New York’a giden uçakta Adil Öksüz ile uçtuğunu, yine 12 Temmuz 2016’da New York’tan İstanbul’a Öksüz’le geldiğini belirtti.

Batmaz, bu yolculuğun tesadüf olduğunu öne sürerek, savcılıkça kendisine gösterilen kayıtları kabul etmedi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X