‘İftarla sahur arasına öğün ekleyin’

Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Diyetisyen Zehra Nur Çavuşoğlu, günlük hayatta önerilen beslenme programlarında olduğu gibi Ramazan ayında da azar azar ve sık sık besin tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.

‘İftarla sahur arasına öğün ekleyin’

İftara peynir, zeytin, hurma gibi basit yiyeceklerle başlanıp, besinlerin yavaş yavaş ve bol çiğneyerek tüketilmesinin uygun olacağını belirten Çavuşoğlu, “Oruç boyunca mide çok boş kalmakta ve genelde kişiler bir anda çok şey yedikleri için sindirim problemleri ortaya çıkmaktadır. Bunu önlemek için iftarda yavaş yavaş ve az miktarda yemek yenmelidir. İftar ile sahur arasında ara öğün eklenmelidir. Yenilen yemeklerin ağır olmamasına, az yağlı, yağda kızartılmadan yapılmış yiyecekler tüketmeye özen gösterilmelidir” dedi.

Sahurda sadece su içerek niyetlenmek veya gece yemek yiyip yatmanın son derece zararlı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Sahurda protein içeren süt içmeli, yumurta, yoğurt, peynir yenmeli, kan şekeri dengesi için tam tahıl içeren ekmek tüketmeli ve bol su içip yeterli sıvı alımını sağlamalıyız. Ramazan’da dengeli beslenmeyen ve sahura kalkmayan kişilerde; kan şekeri düşüklüğü, sindirim zorlukları, mide ve bağırsaklarda aşırı gaz birikimi, ani tansiyon yükselmesi, dehidratasyon dediğimiz vücudun susuz kalması ve su–tuz dengesinin bozulması ortaya çıkabilir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X