İftarlık turşular Gedelek’ten

Adını yurt içinde ve dışında turşusu ile duyuran Orhangazi’nin Gedelek Köyü, ürünlerini Ramazanla birlikte yeniden görücüye çıkardı.

İftarlık turşular Gedelek’ten

NEVZAT OKMUŞ

 

İftar sofralarının vazgeçilmezi olan turşularını ilçenin Cumhuriyet Alanı’nındaki bir köşede stant açarak sergileyen  esnaf, oruçluların ağızlarını sulanmasına yol açıp, turşuların bu satış cazibesinden yararlanıyorlar. 

GÖZE VE CÜZDANA

Gözlere ve cüzdanlara hitabeden Gedelek turşularını geçen sezondaki fiyatlar üzerinden sattıklarını belirten turşucu esnafının tezgahlarını çeşitli sebzelerden üretilmiş türler süslüyor. 

Renkleri ve kokularıyla özendiren, yoldan geçenleri çeviren turşular arasında kornişon salatalıklar başı çekerken, acı ve tatlı biberlerler içinde jenopole biberi misket ve Antalya biber türleri, erik, kelek kavun, pancar, lahana, karışık, sarmısak, havuç, acur, fasulye, patlıcan dolma tezgahlarda ‘al beni’ dercesine sergileniyor. 

Turşucu esnafı her tür sebzenin turşusu yapılabildiğini öne sürerken, Gedelek turşusunun da artık bir marka haline gelmesinin kendileri açısından olumlu olduğuna dikkat çekiyorlar ve Ramazan ayının bereketini yaşadıklarını ekliyorlar. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X