Iğdır’da polis aracına saldırı: 13 şehit

Iğdır’daki Dilucu Sınır Kapısı’ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda 13 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.

Iğdır’da polis aracına saldırı: 13 şehit

Iğdır’daki Dilucu Sınır Kapısı’nda çalışan memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda, şehit olan polis sayısı 13’e çıktı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye ile Azerbaycan’ın Nahçıvan Özerk Bölgesi arasındaki Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan gümrük memurlarının işe gidişlerinde güvenlik önlemi alan polis ekiplerine yönelik saldırı düzenlendi. 

Polis ekibinin Hasanhan köyü mevkisinden geçişi sırasında daha önceden yola yerleştirilmiş patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen saldırıda, 12 polisin şehit olduğu, 4 polisin de yaralandığı belirtildi.

Yaralı polis memurları, Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırıda yaralan 4 polisten 1’inin daha hayatını kaybetmesiyle şehit olan polis sayısı 13’e yükseldi.

Bu arada, Iğdır’daki izinli sağlık personeli, yaralılara müdahale için göreve çağrıldı. Çok sayıda vatandaş da kan ihtiyacı için Iğdır Devlet Hastanesi’ne geldi. 

Bölgede saldırı sonrası başlatılan operasyonlara devam ediliyor.

Şehit Yusuf Yelkenci baba evinde yas

Iğdır’da  polis ekibine yönelik bombalı saldırıdaşehit olan 5 yıllık polis memuru Yusuf Yelkenci’nin (27) memleketi Zonguldak’taki babaevine ateş düştü.

Yelkenci’nin Kozlu ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’ndeki baba ocağına giden İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, baba Nevzat ve anne Hatice Yelkenci’ye üzüntülü haberi verdi.

Türk bayraklarının asıldığı evinde taziyeleri kabul eden baba Yelkenci’yi, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ve şehidin arkadaşları da ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti. 

Baba Nevzat Yelkenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluyla en son dün akşam görüştüklerini söyledi.

Tek erkek çocuğunu kaybettiğini, kızının da İzmir’de olduğunu belirten Yelkenci, “Ne konuşalım? Vatan sağolsun. Oğlum, polis olmayı çocukluğundan beri istiyordu. ‘Ben polis olacağım’ diyordu. Kaderi buymuş. Başka diyecek bir şeyim yok” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Altınok Iğdır’da

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Dilucu Sınır Kapısı’nda çalışan memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıya ilişkin incelemelerde bulunmak ve bilgi almak üzere Iğdır’a geldi. 

Ankara’dan havayoluyla Kars’a gelen Altınok, buradan karayoluyla Iğdır’a geçti. 

Altınok, daha sonra Iğdır Valiliğinde Vali Davut Haner, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve ilçe kaymakamları ile bir araya geldi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın koruması şehit oldu

Iğdır’da Dilucu Sınır Kapısı’ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden ekibe yönelik saldırıda şehit olan polis memuru Fehmi Şahin’in, Aydın’daki babaevinde yas var. 

Şehidin Siirt’te görevli olan ve yıllık iznini kullandığı İzmir’den Nazilli’ye geldiği öğrenilen uzman çavuş kardeşi Erhan, annesi Nezahat Şahin ile acı haberi paylaştı. Oğluna sarılarak gözyaşı döken anne Nezahat Şahin’i, sağlık görevlileri teselli etmeye çalıştı.

Daha sonra ailenin yaşadığı Karaçay Mahallesi’ndeki evlerinin balkonuna Türk bayrağı asıldı.

Şehidin eşi Çiğdem Şahin ile 11 yaşındaki oğlu Yağız Şahin’in ise Ankara’da yaşadıkları öğrenildi. 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski bakanlardan Kemal Derviş’in de koruma ekibinde görev aldığı belirtilen şehidin emekliliğine 2 yıl kaldığı belirtildi. 

Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan ve Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy da aileyi ziyaret ederek, taziyelerini iletti. 

Şehit polislerin isimleri ve memleketleri şöyle:

Başkomiser Mehmet Parlak (Kahramanmaraş)

Başkomiser Yusuf Yelkenci (Zonguldak)

Polis memuru Fehmi Şahin (Aydın – Nazilli)

Polis memuru Ali Koç (Ankara)

Polis memuru Haluk Varlı (Van),

Polis memuru Burak Zor (Gümüşhane),

Polis memuru Yalçın Talık (Osmaniye),

Polis memuru Yaşar Doğancay (Bolu),

Polis memuru Hasan Eser (Denizli),

Polis memuru İbrahim Derindere (Adana),

Polis memuru Adem Can Kurtaran ve Bekir Serhat Kaya (Yozgat)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X