İhale belediyeciliğini bitireceğiz

Olay Medya’yı ziyaret eden ve olay.com.tr’de Bursa’nın Geleceği programında merak edilen soruları yanıtlayan Türkiye Komünist Partisi (TKP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayhan Keser, komünist belediyeciliği birçok noktada hayata geçireceklerini söyledi.

İhale belediyeciliğini bitireceğiz

Komünist belediyeciliğin, doğadan, sanattan, tarihten, bilimden ve insandan yana olmak olduğunun altını çizen Keser, “Belediyeciliğin proje yarıştırarak yapıldığı takdirde maalesef isimler değişiyor ancak mantalite değişmiyor. En büyük amacımız, belediyelerde özel şirketlere kaynak aktaracak proje mekanizmasını kırmak ve rantı sona erdirmek. Biz proje ile değil programla çalışacağız. Özel şirketlere aktarılan parayı keserek o parayı halk için kullanacağız. Kendi çalışanlarımız ve ekipmanlarımızla hizmet vereceğiz. Bu yöntemle taşeroncu zihniyeti de bitireceğiz. Bursa’da ihale dağıtıp özel şirketleri zengin etme dönemi sona erecek” dedi.

Bursa’nın hak ettiği noktada olmadığını vurgulayan Ayhan Keser sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürekli büyüyen ve göç alan Bursa’nın ekonomik potansiyeli de gelişmeye devam ediyor. Bursa’nın yerel yöneticileri bu gelişmelere hazırlıklı görünmüyor. Kentsel dönüşüm planlamasından trafiğe, hava kirliliğinden yurttaşların kentin olanaklarına kolay erişmesine kadar birçok konuda yerel yönetimlerin hazırlıklı olduklarını ve herhangi bir şey planladıklarını düşünmüyorum. Bursa taşıdığı potansiyelin altında bir lige mahkum ediliyor. Bursa’da ciddi bir emekçi yoğunluğu var ancak hayat her geçen gün zorlaşıyor. Belediyeler hayatı kolaylaştırmak için vardır ancak bunların yaşanmadığını görüyoruz.”

ÖNCELİK ULAŞIM YATIRIMLARI…

Bursa’da çözülmesi gereken sorunların en başında trafik probleminin olduğunu aktaran Keser, “Bursa’nın toplu taşıma ağı çok yetersiz. Bizim çözüm önerimiz, yurttaşları bireysel araçla seyahate mahkum etmeyi engelleyecek kadar yaygın bir toplu taşıma ağı kurmak. Belediye kaynaklarının öncelikli olarak aktarılacağı alan ulaşım olmak zorunda” diye konuştu. Kentsel dönüşümle ilgili de konuşan Keser, “Vatandaşlarına insanca yaşanabilecek konutlar sunmak yerel yönetimlerden ziyade devletin görevidir. Belediyenin bu konudaki asıl görevi konut üretmekten çok, konutların nereye ve nasıl yapılması gerektiğine dair daha toplumcu adımlar atmak. Kentsel dönüşümdeki ilk atağımız, şehrin nereye genişleyeceği sorusunu yanıtlamak olacaktır. Kentsel dönüşümde yeni rant alanları yaratmaya müsaade etmeyeceğiz” dedi. Kreşlerin kent genelinde yaygınlaştırılmasının kadınların istihdamına büyük katkı sağlayacağını da savunan Keser, “Kreş hizmeti acilen tüm mahallelerde hizmete geçirilmeli. Hedefimiz her mahalleye bir kreş” ifadelerini kullandı. İşçi kenti Bursa’da emekçilerin haklarını gözetecek mekanizmaların eksikliğinden de yakınan Keser, avukat örgütlenmesi ile çalışanlara hukuki destek sağlayacaklarını söyledi. Keser, genç nüfusun hayatını kolaylaştıracak projelerinin de hayata geçirileceğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X