İHH Afet Koordinasyon Merkezi açıldı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Osmangazi ilçesinde inşa edilen Marmara Afet Koordinasyon Merkezi açıldı.

İHH Afet Koordinasyon Merkezi açıldı

RABİA DENİZ

 

17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümünde açılışı yapılan afet koordinasyon merkezinin açılışına AK  Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti  Uşak Milletvekili Alim Tunç, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada devlet kurumları ile sivil toplum örgütlerinin algısını ve afetlere bakışını büyük oranda değiştiren Marmara Depremi’nin, olası afetler için yeni, kapsamlı hazırlıklar yapılmasını sağladığını ifade eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, vakfın da bu doğrultuda hareket ettiğini söyledi. Acil durumlarda başta İstanbul olmak üzere Türkiye ve dünya genelinde meydana gelebilecek afetlere müdahale edebilmek amacıyla Bursa’da Marmara Afet Koordinasyon Merkezi’ni açtıklarını kaydeden Yıldırım, “Marmara Depremi’nden edindiğimiz tecrübeleri, diğer ülkelerde de kullanarak başarılara imza attık. Dünyanın neresinde olursa olsun bir afet varsa müdahale gücümüz var” dedi.

DEV KOMPLEKS

Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı destekle inşası tamamlanan merkezin 7 bin 200 metrekare kullanım alanı olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Merkez, gıda, giyecek ve diğer temel ihtiyaç malzemelerin depolanabileceği, acil yardım ve arama kurtarma ekipmanları gibi lojistik hizmetlerin, acil yardım ve arama kurtarma eğitimlerinin verilebileceği donanıma sahip. Merkezde verilmesi planlanan eğitimler için 3 ayrı derslik de bulunuyor. Binada ayrıca 60 kişilik misafirhane ve 2 konferans salonu yer alıyor. Umuyoruz ki hiç ihtiyacımız olmaz ancak ihtiyaç olduğunda da en güzel desteğin verileceği bir merkez olacak” ifadelerini kullandı.

365 GÜN VE 24 SAAT HİZMET

35 TIR’lık malzeme konulabilecek depo, 2 bin kişilik yemek hazırlama kapasiteli mutfak, 200 kişilik sığınağa sahip merkez, 365 gün, 24 saat hizmet verebilecek. Merkezde acil durumlarda AFAD, valilik, emniyet gibi kurumlarla koordinasyon kurulabilecek telsiz sistemlerinin yanı sıra afet durumundaki kesintilere karşı 33 ton temiz kullanım suyu ve 150 ton yangın söndürme suyu kapasiteli depo yer alıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X