İHH’da 10. yıl gururu

Olay gazetesini ziyaret eden Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, Başkan Yardımcısı Burhan Sayılgan ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Ayyıldız, Bursa İHH’nın bugüne kadar hayata geçirmiş olduğu projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İHH’da 10. yıl gururu

SEYİT GÜNDOĞAN

Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, Bursa İHH olarak10 yılı geride bıraktıklarını hatırlatarak,  Bosna savaşı ile birlikte faaliyetlerine başlayan İHH’nın Bursa Şubesi olarak 2006 yılından bu yana sürdrüdkleri çalışmalar kapsamında yüzlerce projeyi hayata geçirmiş olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

 

İHH’nın en çok önem verdiği konuların başında yetimlerin geldiğinin altını çizen Kaptan, “Savaşlar, doğal afetler ve çeşitli nedenlerle kimsesiz ve yetim kalan çocuklar uluslararası organ ve fuhuş mafyasının hedefinde yer alıyor. O çocukları ülkelerinden koparan mafya vari organizasyonlar yetim çocukların hayatlarını karartıyorlar. Buna bir son vermek adına geliştirdiğimiz sponsorluk sistemi ile ihtiyaç sahibi yetimlere dünya ve Türkiye genelinde sahip çıkıyoruz. İHH olarak dünya çapında toplam 90 bin yetim bakıyoruz. Bunların 15 bini Türkiye’de, 350’si de Bursa’da. Bu yetimlerin sadece karınlarını dıyurmuyoruz. Psikoloğundan eğitimine kadar tüm alanlarda yardımcı oluyoruz. Bağışçılarımız aylık 100 lira karşılığında bir yetim çocuğun masraflarını üstlenebiliyorlar” diye konuştu.

 

Terminal’in arka kısmında 10 bin merrekarelik alanda hayata geçirilen İHH Marmara Koordinasyon Merkezi’nin 1 Nisan’da faalaiyete geçeceğini belirten Kaptan, ilk kez bir sivil toplum kuruluşunun Avrupa standartlarında bir afet eğitim merkezi yaptığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X