İhlaller vahşet boyutuna ulaştı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk ve Müslüman nüfusun yoğun olduğu Asya ve Afrika’nın bazı ülkelerinde yaşanan hak ihlallerinin şiddet ve vahşet  boyutlarına ulaştığını bildirdi.

İhlaller vahşet boyutuna ulaştı

Çiçek, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin 66. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, insanın özgür ve güvenli bir şekilde yaşamasının uluslararası belgesi olan “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi”nin kabul edilişinin 66. yılını kutladığını belirtti.Kabul edilen bu belge ile insanların temel hak ve hürriyetlerinin Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından kayıt altına alındığını kaydeden Çiçek, mesajında şunları kaydetti:”İnsanın özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamasını güvence altına alan bu belge, insan haklarının korunmasında ve geliştirilmesinde dönüm noktasını teşkil etmiştir. İnsanların doğuştan gelen özellikleri ile onurlu bir yaşam hakkına sahip oldukları insan hakları anayasası ile kayıt altına alınmıştır. BM üyesi ülkeler tarafından kabul edilen bu belgeye rağmen, zaman zaman insan hakları alanında ayrımcı uygulamalar yaşanmaktadır. Özellikle Türk ve Müslüman nüfusun yoğun olduğu Asya ve Afrika’nın bazı ülkelerinde yaşanan hak ihlalleri, şiddet ve vahşet  boyutlarına ulaşmaktadır. Bu noktada insan hakları ihlallerinin önüne geçmek için, uluslararası düzeyde anlayış ve işbirliğinin geliştirilmesinin şart olduğunu belirtmek istiyorum.    Bu noktada, insanımızın hak ettiği hayat seviyesine erişmesi ve haklar manzumesinden hiçbir engelle karşılaşmadan yararlanması için, Türkiye Büyük Millet Meclisi samimi ve kararlı bir şekilde çalışmaktadır. Bireysel ve toplumsal gelişmemizin dinamiklerini oluşturan haklar ve hürriyetler alanının genişletilmesi, demokrasimizin de vazgeçilmez hedeflerindendir. Bu düşüncelerle, bütün insanların barış ve huzur içinde yaşadığı bir dünya hedefine ulaşmak dileğiyle, İnsan Hakları Gününü kutluyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X