Ihlamur altınla yarışıyor

Soğuk havalar pazara zam getirdi. Patlıcan ve sivri biberin fiyatı 6 liraya, kabağın ise 5 liraya çıktı.

Ihlamur altınla yarışıyor

ASLIHAN AYDIN

Kış aylarında hastalıklara karşı tercih edilen ıhlamur 120 liralık kilogram fiyatı ile gramı 130 lira olan 24 ayar altınla yarışıyor. Vatandaş pahalılıktan şikayet ederken, pazarcı esnafı satış yapamamaktan yakındı.

Osmangazi Çarşamba Pazarı’nda dün elma 2-2,5 liradan, portakal 1,5-2,5 liradan, mandalina ise 1-1,5 liradan alıcı buldu. Domatesin kilosu 2-3 liraya satılırken, salatalığı üzerine konulan 5 liralık etiket dikkat çekti. Patatesin kilosu 1,75 liraya çıktı. Ispanak 4-5 liradan, pırasa (demeti) ortalama 2 liradan satılırken, kabak 1 lira artışla 5 liraya yükseldi. Geçen hafta 4 liradan alıcı bulan patlıcan ise 6 liradan tezgahlara inmeye başladı.

Pazarcı Yusuf Kayal, patlıcanın fiyatının önümüzdeki günlerde daha da artabileceğini söyledi.

SİVRİ BİBER 6 LİRA

1 lira olan marulun tane fiyatı 2-2,5 liraya çıkarken, sivri biberin kilosu 6 liradan satılmaya başlandı. Pazarcı Ayhan Uzunel, sebze fiyatlarının soğuk havalar nedeniyle yükseldiğini vurguladı.

Kış günlerinde çokça tercih edilen ıhlamur ve adaçayının kilosu 120 liradan satılıyor.

Pazarcı Mahmut Tirel, söz konusu ürünler hastalıklara karşı şifa olarak görüldüğü için talebe yetişemediklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X