İhracatçı 2018’den umutlu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2018 yılında ihracatta Orta Vadeli Program (OVP) hedefi olan 169 milyar doları aşarak tüm zamanların rekorunu kıracaklarını kaydetti.

İhracatçı 2018’den umutlu

Büyükekşi, 2017 yılına ilişkin yaptığı değerlendirmede bu yılı ihracat ve istikrar için atılım yılı olarak ilan ettiklerini belirterek, koyulan hedefleri aşmak için de bir yol haritası oluşturduklarını söyledi. Bu yıl hükümetten talep ettikleri desteklerin birçoğunun kabul gördüğünü ifade eden Büyükekşi, ‘’Verilen destekler, ihracatçılarımıza can suyu oldu. Aynı zamanda, dünya ekonomisindeki toparlanma da ihracatımıza misliyle yansıdı” dedi. 2017 ihracatı için OVP’de ilk konulan hedefin 153,3 milyar dolar olduğunu hatırlatan Büyükekşi, şöyle devam etti:

‘’Biz 2017 yarıyıl değerlendirmemizde bu rakamı aşacağımızı söyledik. Çünkü ortaya koyduğumuz performans hem beklentilerin hem de dünya ticaretindeki artışın bile üzerindeydi. Tüm bu gelişmeler ışığında eylül ayında açıklanan 2018-2020 yıllarını kapsayan OVP’de yıl geneli ihracat hedefi 156,5 milyar dolara revize edildi. 67 bin ihracatçı adına, bu rakamı da aşacağımızı söyleyebiliriz. Çünkü yılın ilk 11 ayının 8’inde ihracatımızda çift haneli artışlar elde ettik. İhracatımız yüzde 10,4 artarak 143,3 milyar dolara ulaştı. Aralık ayında da ihracatımızın yüzde 10’un üzerinde artarak 14 milyar doları aşacağını bekliyoruz. Yani yıl genelinde toplam 157,3 milyar doların üzerinde ihracat rakamına ulaşarak 156,5 milyar dolarlık hedefi de geride bırakacağımıza eminiz. 2018 yılında ise ihracatta OVP hedefi olan 169 milyar doları aşarak tüm zamanların rekorunu kıracağımıza inanıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X