İhracatçı umutlu

Bursalı ihracatçılar, şubat ayında yaşanan düşüşün önümüzdeki dönemde yeniden artıya döneceğine inanıyor. UİB Koordinatör Başkanı Sabuncu, AB pazarı ile ilgili olumlu beklentilere dikkat çekiyor.

İhracatçı umutlu

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu, şubat ayı ihracatında düşüş görüldüğünü, ancak bunun kendilerini umutsuzluğa sürüklemediğini söyledi. 

Gelecek dönemle ilgili umutlarını koruduklarını, özellikle yeni pazarlar konusundaki girişimlerinin hız kesmeden sürdüğünü anlatan Sabuncu, ayrıca Avrupa Birliği (AB) bölgesinde yaşanan durgunluğun bu yıl aşılmasının beklendiğini vurguladı. Sabuncu, şöyle devam etti:

“AB-28 bölgesinde bu yıl yüzde 1,5’in üzerinde büyüme öngörülüyor. Bunun için Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) eylül ayına kadar bölge ülkelerine her ay 60 milyar Euro para pompalayacağı açıklandı. Bunun AB pazarını canlandıracağını ve bizim de ihracatımızın artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyoruz. Dolayısıyla yılın ikinci çeyreğinden başlayarak ihracatımızın artış trendinde istikrarı yakalamasını bekliyoruz.”

ŞUBATTA YÜZDE 6,5 DÜŞTÜ

Ülkenin ikinci büyük ihracatçı birliği olarak Türkiye ekonomisine katkılarının süreceğini dile getiren Orhan Sabuncu, UİB’in aracılık ettiği şubat ayı dış satımı verilerini açıkladı. Şubat geçen ay aracılık ettiği ihracatın yüzde 6,59 düşüşle 1 milyar 786 milyon dolar olarak kayıtlara geçtiğini ifade eden Sabuncu, ”Bu rakam, yılın ilk iki aylık döneminde ise yüzde 3,17 büyüme ile 3,6 milyar dolar oldu. Geriye dönük 12 aylık ihracat ise yüzde 3,32 artışla 23 milyar 591 milyon dolara ulaştı” diye konuştu.

İŞTE BİRLİKLERİN PERFORMANSI

-Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), şubat ayında yüzde 5,91 düşüşle 1 milyar 514 milyon dolarlık ihracata aracılık etti.

-Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), şubatı da ocak gibi kayıpla kapattı. Birlik yüzde 14,35 düşüşle 101,5 milyon dolar dış satım kaydetti.

-Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) şubat ayında yüzde 27,54 gerilime 33 milyon 702 bin dolarlık ihracata imza attı.

-Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB), 2014’ün eş dönemine göre yüzde 1,9 düşüşle 13 milyon dolarlık ihracata aracılık etti.

 

-Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) kanalıyla yapılan ihracat geçen ay yüzde 3 düşüşle 3,9 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X