İhracatçı ürün getirmek istemiyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatçıların Dahilde İşleme İzni kapsamında Rusya’dan ürün getirmek istemediklerini ifade etti.

İhracatçı ürün getirmek istemiyor

Zeybekci, Aydın’ın Efeler ilçesinde bir otelde iş adamlarıyla bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, mart ayında ihracatta Cumhuriyet tarihinin zirvesini yakalamayı hedeflediklerini söyleyen Zeybekci, Rusya’ya yönelik yaş sebze meyve ihracatına da değindi.

Zeybekci, Türk tarım sektörünün Rusya’ya yaş sebze ihracatının 700 milyon dolar civarında olduğunu ancak bunun 450 milyon dolarlık kısmını yaratan ürünlerin hala yasaklı durumda bulunduğunu kaydetti.

Tarım sektörü ve ihracatçı birliklerinin kendileri üzerinde yoğun baskısı olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, bunun nedeninin Rusya’dan Dahilde İşleme İzin belgesiyle yapılan 1 milyar 830 milyon dolarlık tarım ürünleri ithalatı olduğunu belirtti.

Zeybekci, ”En sonunda ihracatçılarımız dediler ki, ‘Biz, Dahilde İşleme İzni kapsamında Rusya’dan ürün getirmek istemiyoruz.’ Böyle bir gelişme yaşandı” dedi. İhracatçıların ve tarım sektörünün buradaki kararlılığı ve mesajının, Rusya tarafında hızlı bir şekilde anlaşılmasını ve böylece problemin çözülmesini temenni eden Zeybekci, ”Yasaklamalarla, engellemelerle kazanan ülke olmaz. İki taraf da kaybeder. Biri 10 kaybeder, diğeri 8 kaybeder. Karşılıklı ticaretle iki taraf da kazanır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X