İhracatın yıldızlarına ödül

Tekstil ve hazır giyim ihracatında ilk sıralarda yer alan firmalar ödüllendirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kürsüye çıkan işadamlarına, ‘Sizler bizim gururumuzsunuz’ diye seslendi.

İhracatın yıldızlarına ödül

ASLIHAN AYDIN

Bursa’da kurulu Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) bünyesindeki Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) olağan mali genel kurulları dün yapıldı.

UİB hizmet binasındaki genel kurulların ardından, ‘2015 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’ gerçekleştirildi. Bursa’nın gururu Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fabrikası, hem tekstilde hem de hazır giyimde birincilik kürsüsüne çıktı. Şampiyonun ödüllerini Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya ile Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil AŞ Genel Müdürü Bican Güçlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve UTİB Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin’in elinden aldılar.

EN BÜYÜK PAY İHRACATIN

UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Şankaya, törenin açılışında yaptığı konuşmada, 2014 yılında ihracatın ne kadar önemli bir rol oynadığını, Türkiye’nin büyümesi içindeki payında çok net olarak görüldüğünü söyledi. Şankaya, “Türkiye’nin 2,9 büyümesi içinde ihracat 1,5 puan ile en büyük payı almış oldu” dedi.

3 YILDA 52 MİLYAR DOLAR

Türkiye’de hazır giyim ve konfeksiyon sektörü olarak 20 yılda, 226 milyar dolar ihracat yapıldığını vurgulayan Şankaya, “Son 3 yılda 52 milyar dolar ihracat yapıldı. Türkiye’nin ihracatının ortalaması 1,5 dolar/kilogram. Hazır giyim ve konfeksiyonda bu rakam 24 dolar/kilogram. Bu yaratılan katma değerin göstergesidir” diye konuştu. Şankaya, sektör olarak 200 ülkeye ihracat yaptıklarını da sözlerine ekledi.

BAKAN ZEYBEKCİ’YE TEŞEKKÜR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye tasarım tebliğini birkaç hafta önce çıkardığı için teşekkür eden Şankaya, “Bizler için çok önemliydi. Uzun yıllardır bekliyorduk. Türkiye’nin hazır giyimde artık bir basamak daha yukarıya çıkması için tasarımı yoğun olan, markalara dönüşen bir konuma gelmemiz gerekiyordu. Bizler için bu tebliğ önemli bir teşvik” dedi.

HEPİNİZİ KUTLUYORUM

Şankaya, ihracatçılara, “Sizler zoru başardınız. Dünyayla rekabet ediyorsunuz. Türk ürünlerini, dünyaya satıyorsunuz. Herkesi kutluyorum” diye seslendi. 2015 yılının zor geçeceğini de dile getiren Şankaya, “Özellikle paritenin son 5-6 ayda ciddi şekilde düşüşü, 2015 yılını zor bir yıl olarak karşımıza getirecek. Özellikle karlılığımızda sıkı bir dönem geçecek. Ama bu aynı zamanda Uzakdoğu ile rekabeti bir miktar azaltacak” diye konuştu.

KUR OLUMSUZ ETKİLEDİ

UTİB Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin, 2015 yılının ilk 3 ayında Rusya ve Ortadoğu başta olmak üzere bölgesel istikrarsızlıklar ve döviz kurundaki dalgalanmaların sektörü olumsuz etkilediğini kaydetti. Engin, “Sektörümüz küresel pazarda güçlü bir imaja sahip, tüm dünyada tekstil ürünlerinde ‘Made in Turkey’ etiketi kaliteli ve güvenilirliğin simgesi haline geldi. Bu önemli başarı ihracatçıların başarısı ve birlik yönetiminin yaptığı çalışmalarla elde edildi” dedi. 

ALTEPE: SİZLER BİZİM GURURUMUZSUNUZ

Törende ihracatçılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Sizler bizim gururumuzsunuz. Sizler olmasanız bu şehrin, bu ülkenin ilerlemesi mümkün değil” dedi. Türkiye’nin hedeflerine şehirlerle ulaşılacağının altını çizen Altepe, şöyle devam etti: “Bizler de kendi hedeflerimiz doğrultusunda, Ar-Ge ve inovasyonu geliştirmek, her gün yeni markalar, mamüller ortaya koyabilmek ve bu yeni ürünlerle yüksek katma değerli ürünleri üretmek çok önemli.”

HAZIR GİYİM İHRACATINDA İLK 10

1-Yeşim Tekstil

2-Öz Tekstil

3-Ges Tekstil

4-Mass Konfeksiyon

5-Savcan Tekstil

6-EDT Hazır Giyim

7-Low Profile

8-Küçükçalık

9-Teknik Malzeme

10-Toyota Boshoku

TEKSTİL İHRACATINDA İLK 10

1-Yeşim Tekstil

2-Ges Tekstil

3-Zorlu

4-Fistaş

5-SMS Konfeksiyon

6-Küçükçalık

7-Bursalı

8-Dina Vanelli

9-Özdilek

10-İlay

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X