İhracatta kilogram fiyat 3 doları aşmalı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin 1,60 dolar olan kilo başı ihracat fiyatını gelişmiş ülkeler seviyesi olan 3 doların üstüne mutlaka çıkarması gerektiğini söyledi.

İhracatta kilogram fiyat 3 doları aşmalı

Büyükekşi, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin, cumhuriyetin 100. yılında 2 trilyon dolar gayri safi milli hasıla, 25 bin dolar kişi başına gelir, 500 milyar dolar ihracat, dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına girmek gibi çok iddialı hedeflerinin olduğunu anlattı. 

”İhracat bir ülkenin özellikle kalkınmasında, refahın, istihdamın, üretimin artmasında en önemli kaldıraç” diyen Büyükekşi, bunu yapabilmek için de yüksek teknolojiye ve katma değere mutlaka yatırım yapılması gerektiğini vurguladı.

ANAHTAR AR-GE VE MARKA

Büyükekşi, ”Kilo başı ihracat fiyatımız 1,60 dolar. Bunu gelişmiş ülkeler seviyesine 3 doların üstüne mutlaka çıkarmamız gerekiyor. 3 doların üstüne çıkarabilmek için de katma değeri artırmanın 4 yolu olduğunu söylüyoruz. İnovasyon, tasarım, Ar-Ge ve marka” dedi. Sözü İnovasyon Haftası etkinliklerine getiren Büyükekşi, organizasyonu 3 yıldan beri düzenlediklerini ve çok başarılı sonuçlar aldıklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X