İhracattaki daralmayı öngördük

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 22. Olağan Genel Kurulu ve 2014 İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İhracattaki daralmayı öngördük

Türkiye’de 2014 yılında en fazla ihracat yapan ilk 10 firmaya ödülleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi. Ekonomi Bakanı Zeybekci, buradaki konuşmasında Türkiye’nin ihracatta her türlü övgüyü hakeden bir performans gösterdiğini söyledi.

Şu anda Türkiye’nin 158,6 milyar dolarlık ihracatı olduğunu hatırlatan Zeybekci, serbest bölgeler ve bavul ticareti de buna eklendiğinde ihracatın 171,6 milyar dolara ulacağını kaydetti.

Bu yılın ilk 5 ayında ihracatın yüzde 8,3’lük bir gerileme ile toplamda 61 milyar 296 milyon dolar olarak gerçekleştiğini hatırlatan Bakan Zeybekci, bu daralmayı öngördüklerini de vurguladı.

YÜZDE 5 BÜYÜME ŞART

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçıların istikrarın sağladığı güven, cesaret ve azimle ihracatı rekorlara taşıdığını kaydetti.

Büyükekşi, 7 Haziran seçimlerinde milletin iradesinin bir kez daha tecelli ettiğini, demokrasiye ve millete saygının en açık ifadesinin sandığa yansıdığını ifade etti.

Türkiye’yi uyum ve esenlik içinde geleceğe taşıyacak güçlü bir hükümete ihtiyaç olduğunu vurgulayan Büyükekşi, ‘Biz de müstakbel hükümetimizden neler beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Diyoruz ki, 2023 hedefleri yolunda Türkiye’nin her yıl en az yüzde 5 büyümesi şart’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X