İhsaniye’de ipek halı üretimi başladı

Bursa ipeği, Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle İnegöl İhsaniye Mahallesi’nde açılan ipek halı üretim atölyesinde sanatla buluşuyor.

İhsaniye’de ipek halı üretimi başladı

Proje kapsamında, restore edilen İnegöl İhsaniye İlkokulu binası, ipek halı üretimine uygun hale getirilerek kullanılmaya başladı. Böylece Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde Bursa motifleri ile çizilen ipek halı desenleri ürün haline getirilerek, kırsalda ek bir gelir kaynağı oluşturan ipek halıya dönüştürülüyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen ve BUSMEK kursları ile desteklenen proje Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık’ta da gerçekleştiriliyor. Oluşturulacak örnek dut bahçeleri ile de tarımsal anlamda destek bulacak olan Bursa ipeğinin, üretilen nihai ürünler ile ulusal ve uluslararası pazarda yeniden yerini alarak Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X