İhtisas Deri OSB yeni dönemde vites büyütecek

Önemli müjdelerin verileceği yarınki kongrede üyelerinden alacakları güçle yeni dönemde başarılarını taçlandıracaklarını belirten Bursa İhtisas Deri OSB Başkanı Aygüler, ”Bölgeyi ülkemizin parlayan yıldızlarından biri haline getireceğiz” dedi.

İhtisas Deri OSB yeni dönemde vites büyütecek

Bursa İhtisas Deri + Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi, yeni dönemde de bölge adına attıkları dev adımları sürdürmeyi planlıyor.

Bölgede yarın gerçekleştirilecek genel kurul öncesinde açıklamalarda bulunan Başkan Rıfat Aygüler, yeni dönemde de çalışmalarını taçlandırmak için kolları sıvadıkların söyledi. Göreve geldiklerinde ilk olarak üyelerinin üzerine bir yük olarak bırakılan devlete olan 20 yıllık borcun ödenmesine odaklandıklarını ve sorunu çözdüklerini anlattı. Bölgedeki üreticilerin günümüz şartlarında üretim yapabilmesi için giriştikleri imar tadilatı çalışmalarını da son aşamaya getirdiklerini kaydeden Aygüler, ”Bu sayede 170 dönümlük arazinin de bölgeye kazandırılması ile önümüzdeki 20 yılın finans problemini bugünden çözmüş olacağız. Aygüler, çalışmalarında son aşamaya gelinin bir başka konu olan ‘karma OSB’ statüsü ile de daha az maliyetle, daha hızlı ve daha verimli üretimin önünün açılacağını anlattı.

DOLULUK ORANI % 52’YE ÇIKTI

Tüm bu çaba ve çalışmalarla birlikte OSB’lerinin Bursa’da ve Türkiye’de konuşulan, gündeme oturan bir bölge haline geldiğini savunan Aygüler, “2015 yılında yüzde 39 olan doluluk oranımız, 2017’nin ilk dört ayında yüzde 52’ye çıktı. Bu gidişatın sürmesi ile hedefimiz ve öngörümüz, doluluk oranımızı 2018 sonunda yüzde 70, 2019 sonunda da yüzde 90’a çıkarmaktır. Bunu başaracak kapasitemiz ve gücümüz var” dedi.

PARLAYAN YILDIZ OLACAĞIZ

Aygüler, yarın gerçekleştirilecek kongrede üyelerinden alacakları güçle yeni dönemde başarılarını taçlandıracaklarına olan inançlarını ifade ederek, “İnşallah dünya genelindeki 250 milyar dolarlık deri ve deri ürünleri ihracatındaki payımızı artıracağız. OSB’mizi ve Bursamızı alanımızda bölgemizin ana merkezi haline getirerek, deri ve deri ürünleri imalatı sanayicileri olarak ülke ekonomimizin parlayan yıldızlarından biri haline geleceğiz” ifadelerini kullandı.

ALANINDA GÜNDEM BELİRLEYEN OSB

Kendi elektriğini üreten, üniversite işbirliğinde kalifiye eleman sorununa çözüm arayan, 100 bin ve katları istihdam yaratan; AR-GE, inovasyon ve tasarım çalışmaları ile dünya moda anlayışına yön veren, bu alanda teknolojiler üreterek gündem yaratan bir OSB haline gelmek istediklerinin altını çizen Rıfat Aygüler, ”Türkiye’nin gücüne güç katmayı hedefliyoruz” dedi. Tüm bunları gerçekleştirecek alt yapı ve gücün Bursa’da olduğunu vurgulayan Aygüler şöyle devam etti: “Dericilik sektörü Bursa’da binlerce yıldır var. İş gücü kaynaklarımız, ham maddeye yakınlığımız ve bu alandaki tecrübemiz ile Bursa dericilik sektörünün ana merkezi olmak için ideal bir şehir. Biz de bu amaçla çalışıyoruz, çalışacağız. Bu çabalarımız sonunda bölgemiz, üreticilerimiz, şehrimiz, ülkemiz kazanacak.” 

VALİ KÜÇÜK 3 MÜJDE VERECEK

Bursa İhtisas Deri + Karma OSB Başkanı Rıfat Aygüler, 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek olan kongrede Valisi İzzettin Küçük’ün üyelere üç önemli müjde vereceğini belirterek, ”Tüm üyelerimizi genel kurulumuza bekliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X