İhtiyaç sahiplerine sosyal hizmet desteği

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi ailelere gerekli sosyal hizmetlerin yerinde verilebilmesi amacıyla geliştirilen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

İhtiyaç sahiplerine sosyal hizmet desteği

İnegöl Belediye Başkan Alinur Aktaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, İnegöl Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Serpil Noyan ile ASDEP personeli; ihtiyaç sahibi aileleri tespit etmek, onlara bilgi vermek ve sosyal sorunların analizine imkân verecek alan taraması yapabilmek için İnegöl’deki köyleri dolaştı. Muhtarlardan alınan bilgilerle Hamzabey, Cerrah ve Maden Köyleri’nde toplam 4 hane ziyaret edilerek ihtiyaç sahibi ailelere evde bakım hizmeti, sosyal, ekonomik destek ve psiko-sosyal destek verilmesi kararlaştırıldı.

İl Müdürü Öneş, “Güçlü toplumun temeli güçlü ailedir. Ailelerimizin ve bireylerin mağduriyetlerini tespit etmek, sosyal riskleri belirlemek, önleyici tedbirleri almak ve arz odaklı bir hizmet sunmak bizim görevimiz. Hiçbir kardeşimiz kendisini çaresiz hissetmesin,  ASDEP ziyaretlerimiz Bursamızda tek bir mağdur aile kalmayana kadar devam edecektir “dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X